Πάτρα: Μεγάλη φωτιά ανάμεσα σε Βούντενη και Συχαινά

0
55

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Πάτρα, ανάμεσα σε Βούντενη και Συχαινά. Πληροφορίες κάνουν για εκκένωση κάποιων σπιτιών. 

 Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής. Η φωτιά βρίσκεται πάνω από την περιμετρική και κοντά στο ύψος του τούνελ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτωπο της φωτιάς είναι περίπου 3 χιλιόμετρα. Το ένα μέτωπο κατευθύνεται προς τα Συχαινά, όπου έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των πρώτων σπιτιών του χωριού, και το άλλο προς την Δραγώλενα.

Στο σημείο επιχειρούν 20 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 30 άντρες ενώ στο σημείο σπεύδουν ενισχύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Κλειστά παραμένουν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της περιμετρικής από το ύψος της Εγλυκάδας. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ωστόσο το έργο τους είναι δύσκολο λόγω του ανέμου.

Πολλά από τα πυροσβεστικά οχήματα είναι παρατεταγμένα επί της Περιμετρικής με τις φλόγες να είναι ακριβώς κάτω από την κοιλαδογέφυρα της οδού, η οποία είναι κλειστή. ‘ Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και δυσκολεύουν το έργο το Πυροσβεστών.

Οι φλόγες πέρασαν την Περιμετρική και κινούνται με κατεύθυνση προς Ρίο. Στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων πολιτών ενώ έχει ζητηθεί ενίσχυση με οχήματα και Πυροσβέστες και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε από το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά, πως θα είναι μία πολύ δύσκολη νύχτα αυτή που διανύουμε. «Η προσπάθεια να μην επεκταθεί η πυρκαγιά είναι μεγάλη και το έργο τους συνδράμει η Πολιτική Προστασία και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είμαστε όλοι εδώ για να νικήσουμε και σε αυτή την μάχη. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr