«Παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ στις αμυντικές δαπάνες του 2021

0
49

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μη στηρίξει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις αμυντικές δαπάνες της χώρας, παρότι προβλέπει μετά από μία δεκαετία σχεδόν σημαντική αύξηση για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης άμυνας του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας. 

«Δεν θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες, λόγω της συγκυρίας που βρίσκεται η χώρα, αλλά ούτε θα τις υπερψηφίσουμε γιατί δεν σας εμπιστευόμαστε. Θα δηλώσουμε παρών»,  είπε χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρείται πολύ πιθανό να βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων και στην αυριανή συζήτηση σε επίπεδο πια πολιτικών αρχηγών, καθώς οι αμυντικές δαπάνες ιδίως σε περιόδους κρίσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, είθισται να υπερψηφίζονται από τη Βουλή με ευρύτερη πλειοψηφία.  Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και την περασμένη χρονιά, όπου το συγκεκριμένο κεφάλαιο του κρατικού προϋπολογισμού ψηφίστηκε από 250 βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και  της Ελληνικής Λύσης, ενώ το Κίνημα Αλλαγής είχε διαφωνήσει λόγω των μειωμένων δαπανών εκείνη τη χρονιά. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr