Παράταση στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με POS

0
52

Μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά αναβάθμισης για 50 τύπους ταμειακών μηχανών, που αντιστοιχούν σε 220.000 ταμειακές μηχανές, νούμερο που αντιστοιχεί σε ποσοστό 55%  των ταμειακών μηχανών της αγοράς

Μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου μεταφέρθηκε η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση του διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή και των υπηρεσιακών στελεχών του οργανισμού, με εκπροσώπους επιχειρήσεων που υποστηρίζουν τεχνολογικά ταμειακές μηχανές, φορολογικούς μηχανισμούς και μηχανήματα συναλλαγών με κάρτες (pos), καθώς και με παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Στη συνάντηση καταγράφηκε η μέχρι στιγμής πρόοδος στο μεγάλο έργο της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και pos. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά αναβάθμισης για 50 τύπους ταμειακών μηχανών, που αντιστοιχούν σε 220.000 ταμειακές μηχανές, νούμερο που αντιστοιχεί σε ποσοστό 55%  των ταμειακών μηχανών που λειτουργούν στην αγορά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης καταγράφηκαν οι σημαντικές τεχνολογικές προκλήσεις του έργου και διαπιστώθηκε η ανάγκη να δοθεί χρόνος προσαρμογής για την πλήρη προετοιμασία του συνόλου της αγοράς, ο οποίος θα καθοριστεί σε συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, μετά τις εκλογές.

Επίσης, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν και να ενταθούν οι τεχνικές συναντήσεις με κλιμάκια από όλες τις πλευρές, υπό το συντονισμό της ΑΑΔΕ.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr