Παραμένουν στην «πράσινη» λίστα της Αγγλίας οι αφίξεις από Ελλάδα

0
58

Αναλλοίωτη θα παραμείνει αυτή την εβδομάδα η λίστα της βρετανικής κυβέρνησης με τις χώρες από τις οποίες οι αφίξεις στην Αγγλία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι παρά τις πιέσεις προς την κεντρική κυβέρνηση του Λονδίνου από τις τοπικές κυβερνήσεις της Ουαλίας και της Σκωτίας, η Ελλάδα παραμένει στην «πράσινη» λίστα.

Η Σκωτία επιβάλλει από σήμερα καραντίνα δύο εβδομάδων στις αφίξεις από Ελλάδα και Ουαλία συστήνει καραντίνα 14 ημερών στις αφίξεις από τη Ζάκυνθο.

Έκπληξη προκαλεί η διατήρηση της Πορτογαλίας στην πράσινη λίστα, καθώς στη χώρα έχουν καταγραφεί 23 κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα, αναλογία μεγαλύτερη των 20 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους που είναι το άτυπο όριο το έχει θέσει η βρετανική κυβέρνηση για τη διαλογή των χωρών.

Η αντίστοιχη αναλογία για την Ελλάδα κυμαίνεται γύρω στα 14 κρούσματα.

Ανακοινώνοντας τη σημερινή απόφαση μέσω Twitter ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς προειδοποίησε τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ότι η κυβέρνηση «δε θα διστάσει» να αφαιρέσει χώρες από την πράσινη λίστα με μικρή χρονική ειδοποίηση εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Συμπλήρωσε ότι οι σχετικές αποφάσεις βασίζονται σε διάφορα επιδημιολογικά κριτήρια.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr