Πάνω από 8.000 οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο

0
95

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Νέα αύξηση, ελαφρώς μικρότερη από το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 936, σημείωσαν οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο που καταγράφηκαν επισήμως το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία από τις κατά τόπους αρμόδιες υγειονομικές αρχές, στην Αγγλία καταγράφηκαν ακόμα 765 θάνατοι, στη Σκωτία άλλοι 81 και στην Ουαλία 41. Χωρίς να έχουν ανακοινωθεί νεότερα στοιχεία για τη Βόρεια Ιρλανδία, οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 887.

Η ώρα μέχρι την οποία καλύπτουν οι ανακοινώσεις κάθε υγειονομικής υπηρεσίας και της κεντρικής κυβέρνησης του Λονδίνου διαφέρει, για αυτό ο επίσημος συγκεντρωτικός απολογισμός από το Υπουργείο Υγείας που ανακοινώνεται αργότερα κάθε απόγευμα έχει συνήθως μια απόκλιση από τα επιμέρους στοιχεία.

Το NHS Αγγλίας διευκρίνισε ότι από τους 756 νέους θανάτους που εισήλθαν στην επίσημη καταμέτρηση οι 140 σημειώθηκαν χθες Τετάρτη, οι 568 εντός του προηγούμενου επταημέρου και οι 57 μέσα στο Μάρτιο.

Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ηλικίας από 24 έως 103 ετών. Εξ αυτών 43 δεν είχαν υποκείμενο νόσημα, με τον νεαρότερο να είναι 33 ετών.

Συνολικά πλέον η Αγγλία μετρά 7.248 θύματα, η Σκωτία 447 και η Ουαλία 286. Ο πιο πρόσφατος απολογισμός στη Βόρεια Ιρλανδία προσθέτει τουλάχιστον ακόμα 78 νεκρούς.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει υπερβεί τις 8.000.

Παρόλα αυτά και παρά τον υψηλότερο καθαρό αριθμό θυμάτων τις τελευταίες λίγες ημέρες, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι ο ρυθμός αύξησης των θανάτων έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή από περίπου 31% σε 15% από μέρα σε μέρα.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr