Πάνω από 40.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία – Ερντογάν: «Συνεχίζουμε τις έρευνες διάσωσης»

0
8

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης μέχρι να ανασυρθεί και ο τελευταίος επιζών από κάτω από τα κτίρια που κατέρρευσαν» δεσμεύτηκε ο Ερντογάν 

Σε 35.418 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τους φονικούς σεισμούς της περασμένης εβδομάδας στη νότια Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν από το αρχηγείο της AFAD (υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών) όπου βρέθηκε. Σημειώνεται ότι στη Συρία τα θύματα έχουν φθάσει τις 5.800.

Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν υποσχέθηκε να ανοικοδομήσει τη νότια περιοχή που επλήγη από τον σεισμό ως μέρος ενός μονοετούς σχεδίου. Η Τουρκία ξεκινά αμέσως την κατασκευή 30.000 κατοικιών στις αρχές του επόμενου μήνα, δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν. 

13.208 άνθρωποι εξακολουθούν να λαμβάνουν νοσοκομειακή περίθαλψη μετά τους σεισμούς της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Περισσότερες από 175.000 σκηνές, και 5.400 κοντέινερ έχουν στηθεί στις σεισμόπληκτες ζώνες.

Ειδικοί σε όλο τον κόσμο περιγράφουν τους δύο σεισμούς στην Τουρκία ως «εξαιρετικό φυσικό φαινόμενο», ανέφερε ο πρόεδρος Ερντογάν. Οι σεισμοί της περασμένης εβδομάδας, οι χειρότεροι στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας, ήταν «ισχυροί σαν ατομικές βόμβες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως τόνισε, περίπου 250.000 στελέχη του κρατικού μηχανισμού διεξάγουν προσπάθειες έρευνας και διάσωσης στη ζώνη του σεισμού.

Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για τη διάσωση επιζώντων από τα ερείπια είναι παρηγοριά στη μαύρη εικόνα μετά τους σεισμούς, σημείωσε. 

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης μέχρι να ανασυρθεί και ο τελευταίος επιζών από κάτω από τα κτίρια που κατέρρευσαν» δεσμεύτηκε ο Ταγίπ Ερντογάν. Εννέα άνθρωποι διασώθηκαν σήμερα από τα ερείπια. 

Ο Ερντογάν σημείωσε επίσης ότι τα γκρεμισμένα κτίρια υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση ότι είναι αναγκαίο να τηρούνται οι αυστηροί κανονισμοί δόμησης

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr