Ουγγαρία: Συνελήφθη Νορβηγός που σχεδίαζε μαζικές δολοφονίες με σκοπό να ξεπεράσει τον Μπρέιβικ

0
39

Τον Ιούλιο 2011, ο ακροδεξιός Μπρέιβικ σκότωσε 77 ανθρώπους στη χειρότερη επίθεση εν καιρώ ειρήνης που σημειώθηκε στη Νορβηγία

Οι ουγγρικές αρχές συνέλαβαν την περασμένη Τετάρτη έναν 45χρονο Νορβηγό στο διαμέρισμά του στη Βουδαπέστη, ο οποίος πιστεύεται ότι σχεδίαζε πολύνεκρη επίθεση με στόχο να επισκιάσει τις δολοφονίες που διέπραξε το 2011 ο νορβηγός ακροδεξιός εξτρεμιστής Άντερς Μπρέιβικ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάζεται, είχε κάνει πολλές αναρτήσεις σε μια πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο, στην οποία περιέγραφε τα σχέδιά του να διαπράξει μαζικές δολοφονίες σε μια ακαθόριστη τοποθεσία.

Σύμφωνα με την ουγγρική αστυνομία, ο ύποπτος, ο οποίος μιλούσε κυρίως στα νορβηγικά και σε κάποιες περιπτώσεις αγγλικά, έλεγε ότι θέλει να επισκιάσει τα εγκλήματα του Μπρέιβικ.

«Μπορώ να χτυπήσω οπουδήποτε…Αεροδρόμιο, τερματικό σταθμό σιδηροδρόμου, τίποτα δεν θα ήταν πρόβλημα…Θα καταστρέψω τους αθώους», φέρεται να λέει ο ύποπτος στα βίντεο που ανήρτησε. 

Τον Ιούλιο 2011, ο Μπρέιβικ σκότωσε 77 ανθρώπους στη χειρότερη επίθεση εν καιρώ ειρήνης που σημειώθηκε στη Νορβηγία. Σκότωσε οκτώ ανθρώπους με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στο Όσλο και έπειτα άλλους 69 με πυροβόλο όπλο–οι περισσότεροι έφηβοι, που έκαναν διακοπές σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, στο νησί Ουτόγια. 

Ο 45χρονος έχει τεθεί υπό κράτησε σε ψυχιατρικό ίδρυμα και – σύμφωνα με την ουγγρική αστυνομία – έχει καταδικαστεί για διάφορες υποθέσεις βίας και σεξουαλικών εγκλημάτων στη Νορβηγία. 

Πηγή φωτογραφίας: nrk.no

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr