Ουκρανία: Το Λουχάνσκ θα αρχίσει σύντομα να στέλνει στη Ρωσία «απελευθερωμένο» σιτάρι

0
123

Ο «υπουργός Γεωργίας» της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ ανέφερε ότι μέχρι τώρα έστελναν σχετικά μικρές ποσότητες σιταριού με φορτηγά

Η μία από τις δύο αποσχισθείσες επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας που στηρίζονται από τη Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα θα αρχίσει να στέλνει σιδηροδρομικώς στη Ρωσία το σιτάρι που «απελευθέρωσαν» οι δυνάμεις της.

Ο Γιούρι Πρόνκο, ο «υπουργός Γεωργίας» της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ ανέφερε ότι μέχρι τώρα έστελναν σχετικά μικρές ποσότητες σιταριού με φορτηγά. «Αύριο είναι μια ιστορική στιγμή – τα πρώτα βαγόνια θα πάνε στη Ρωσία. Πενήντα βαγόνια, περισσότεροι από 3.000 τόνοι» είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το ρωσικό Tass.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλέβει το σιτάρι από τα εδάφη που έχει καταλάβει.

Σύμφωνα με το Tass, τα σιλό στο «απελευθερωμένο τμήμα» του Λουχάνσκ περιείχαν περίπου 300.000 τόνους χειμερινού σταριού και 200.000 τόνους σπόρους ηλίανθου, που είχαν απομείνει από τις προηγούμενες σοδειές. Ο Πρόνκο είπε ότι τα σιλό ήταν μισογεμάτα και για να αδειάσουν ώστε να φυλαχθεί εκεί η επόμενη σοδειά θα πρέπει να εξάγονται καθημερινά 120-130 βαγόνια με σιτηρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr