Ουκρανία: Η Ρωσία συνεχίζει τις πυραυλικές επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους και υποδομές

0
42

Ο στρατός του Κιέβου αναμένεται ευρέως να εξαπολύσει αντεπίθεση τις ερχόμενες εβδομάδες προκειμένου να ανακτήσει έδαφος που κατέλαβε η Ρωσία ανατολικά και νότια

Η Ρωσία συνέχισε σήμερα τις πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία πριν από μια ευρέως αναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση, θέτοντας στο στόχαστρο βιομηχανική εγκατάσταση στη νότια περιοχή Μικολάιφ, ανέφεραν οι αρχές.

Ο κυβερνήτης του Μικολάιφ, Βιτάλι Κιμ, ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ένα κτίριο και έδαφος που ανήκει σε επιχείρηση την οποία δεν κατονόμασε υπέστησαν ζημιές στη διάρκεια της νύχτας όταν η περιοχή του τέθηκε στο στόχαστρο με πέντε πυραύλους κρουζ Kh-22.

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Γιούρι Ίχνατ, δήλωσε σήμερα το πρωί στην τοπική τηλεόραση πως συνολικά έξι τέτοιοι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας όμως κανένας δεν έπληξε τον στόχο του.

Στην ανατολική περιοχή Χάρκοβο, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν πύραυλος S-300 έπληξε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην πόλη Μπαλακλίγια, δήλωσε ο κυβερνήτης Όλεχ Σινιεχούμποφ.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τα πλήγματά τους με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικούς στόχους και υποδομές τις τελευταίες ημέρες.

Οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν επί αρκετές ώρες στη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα περίπου στα δύο τρίτα της Ουκρανίας, από το Κίεβο μέχρι σε περιοχές δυτικά της πρωτεύουσας σε όλη την ανατολική και νότια Ουκρανία.

Αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα Κίεβο και τη νοτιοανατολική περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ ανέφεραν επίσης ότι κατέρριψαν αναγνωριστικό και επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τις πρώτες πρωινές ώρες, αντίστοιχα.

Τα νυχτερινά πλήγματα συνέπεσαν με αναφορές σε ουκρανικά και ρωσικά ΜΜΕ για πολλαπλές εκρήξεις στην υπό ρωσική κατοχή Κριμαία.

Το Baza, ένα κανάλι στο Telegram με διασυνδέσεις με τις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ανέφερε πως η Ουκρανία έστειλε σειρά drones πάνω από τη χερσόνησο και πως η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τουλάχιστον ένα από αυτά πάνω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

Τα πλήγματα σε περιοχές που έχουν καταληφθεί από τη Ρωσία εντάθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ιδιαίτερα στην Κριμαία. Η Ουκρανία, χωρίς να επιβεβαιώνει αν είχε οποιονδήποτε ρόλο στις επιθέσεις αυτές, λέει πως η καταστροφή υποδομών του εχθρού είναι προετοιμασία μιας προσχεδιασμένης χερσαίας επίθεσης.

Ο στρατός του Κιέβου αναμένεται ευρέως να εξαπολύσει αντεπίθεση τις ερχόμενες εβδομάδες προκειμένου να ανακτήσει έδαφος που κατέλαβε η Ρωσία ανατολικά και νότια.

Στη νότια πόλη Χερσώνα, την οποία απελευθέρωσε η Ουκρανία τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά υφίσταται αδιάκοπα ρωσικές επιθέσεις, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε διάφορα πλήγματα, ανέφερε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Προκούντιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr