Όταν ο χρόνος σταμάτησε – Η Αθήνα 24 ημέρες μετά την καραντίνα σε εντυπωσιακό φωτορεπορτάζ

0
88

22 Μαρτίου 2020. Ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του ανακοινώνει την απαγόρευση κυκλοφορίας απο 6 το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2020. Έχουν περάσει μόλις 24 ημέρες από τότε που η Ελλάδα χρειάστηκε “να μείνει σπίτι” εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και οι μεταποκαλυπτικές εικόνες του φωτογραφικού οδοιπορικού του φωτογράφου του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Παντελή Σαΐτα από την “Αθήνα του χθες” προκαλούν εντύπωση, ή και σοκάρουν, για το πόσο μακρινό φαντάζει αυτό το “χθες” για όλους μας.

Η καθημερινότητα φαντάζει πια παγωμένο παρελθόν, ένα “προ και μετά Καραντίνας” ενσταντανέ, με τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του Παντελή Σαΐτα να αντιπαραβάλουν την πολύκοσμη Αθήνα προ των μέτρων και την έρημη Αθήνα μετά τα μέτρα. Στο θεατή των φωτογραφιών δημιουργείται η εντύπωση ότι ο χρόνος σταμάτησε. Μια Αθήνα παράξενη, άδεια από ανθρώπους και γι’ αυτό απάνθρωπη, βγαλμένη από τα πιο εφιαλτικά σενάρια της επιστημονικής φαντασίας. 

Τι απομένει; Η ελπίδα για επιστροφή στην καθημερινότητα όπως τη γνωρίζαμε, ώστε το βουβό κέντρο της Αθήνας να γεμίσει πάλι φωνές και κίνηση το συντομότερο δυνατόν. Και σε αυτό θα συμβάλουμε “μένοντας σπίτι”. Πηγή: skai.gr