Όταν ο Αλέξης Γεωργούλης είχε πρωταγωνιστήσει σε καμπάνια κατά της βίας των γυναικών

0
27

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε καμπάνια κατά της βίας των γυναικών. Τι δήλωνε για την κακοποίηση στον χώρο εργασίας  

Στην επικαιρότητα έρχεται ξανά η ανάρτηση που είχε κάνει ο Αλέξης Γεωργούλης Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο του 2020 με αφορμή την καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση και βία

Πριν τρία χρόνια είχε κοινοποιήσει μία φωτογραφία του και είχε γράψει το παρακάτω μήνυμα:

«Η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Ο όρος “βία κατά των γυναικών” περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, την σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε αυτό προκύπτει στην δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή».

Τα λόγια αυτά, περιλαμβανόταν στην ανάρτησή του με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών.

Τι δήλωνε για την κακοποίηση στον χώρο εργασίας

Γνωρίζετε ότι …
1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού
40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας
500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.

25 Νοεμβρίου Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Γεωργούλη

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr