Ορούτς Ρέις: Απλωμένα καλώδια «δείχνει» η ταχύτητα του σκάφους

0
99

Σε πόντιση καλωδίων για σεισμικές έρευνες παραπέμπει η ταχύτητα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Το σκάφος βρίσκεται νότια του Καστελόριζου, εντός της περιοχής που δεσμεύει η παράνομη τουρκική Navtex συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Οι πομποί του Ορούτς Ρέις παραμένουν κλειστοί την περισσότερη ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξαν για λίγο, περί τις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης. Γύρω στις 12 το μεσημέρι, το Ορούτς Ρέις βρισκόταν στα 35 ναυτικά μίλια νότια από το Καστελόριζο. 

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται ανεπτυγμένες μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθούν την κατάσταση.

Ερντογάν: Το Ορούτς Ρέις επέστρεψε

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται και σε επίπεδο ρητορικής, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει την Τετάρτη στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ότι η επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο, συνιστά την απαραίτητη απάντηση σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Το σκάφος μας Ορούτς Ρέις επέστρεψε στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στο πεδίο την απαραίτητη απάντηση στην Ελλάδα και την ‘’ελληνοκυπριακή διοίκηση’’, που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκανστο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», τόνισε ο Ερντογάν. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr