Ορκωμοσία: Τετ α τετ Μητσοτάκη – Ιερώνυμου μετά τη σύγκρουση Πολιτείας – Εκκλησίας;

0
27

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσλαμβάνει η ορκωμοσία των μελών του νέου κυβερνητικού σχήματος που προέκυψε από τον ανασχηματισμό της Δευτέρας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναμένεται να συναντηθούν την Τετάρτη στην τελετή, αν δεν υπάρξει ξεχωριστή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους. 

Σύμφωνα πάντως με άλλες πληροφορίες την ορκωμοσία δεν θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν.

Η συνάντηση έρχεται μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας Μητροπολίτης να ανοίξει τους ναούς στα Θεοφάνεια, αψηφώντας την κυβέρνηση που αποφάσισε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας. Η ΔΙΣ αποφάσισε να προσφύγει στο ΣτΕ. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει την Τετάρτη τον αγιασμό των υδάτων σε ανοιχτή θάλασσα στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκκλησιαστικοί κύκλοι δήλωναν αιφνιδιασμένοι από την κυβερνητική απόφαση, επιμένοντας ότι τα συμφωνηθέντα (περιοριστικά μέτρα ανάλογα των Χριστουγέννων) πρέπει να τηρηθούν.

Σε αυστηρό τόνο η αντίδραση το Μαξίμου σχολίαζε ότι «Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν». 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr