Ώρες αγωνίας στην Καλαμάτα – Καταφτάνουν συγγενείς αναζητώντας δικούς τους ανθρώπους

0
26

Αγωνιώδεις είναι οι εκκλήσεις συγγενών, κάποιοι από τους οποίους ήδη έχουν φτάσει στο Λιμάνι της Καλαμάτας, αναζητώντας άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό πλοίο.

Τους 78 φτάνουν τελικά οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί από τα νερά της Μεσογείου μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά την Πύλου, τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με νεότερη διευκρίνιση του Λιμενικού.

Μεταξύ των 78 νεκρών συγκαταλέγεται και μία γυναίκα, σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις.

Την ίδια ώρα, στον πρόχειρο καταυλισμό που στήθηκε χθες στο λιμάνι της Καλαμάτας πέρασαν το βράδυ περίπου 80 διασωθέντες. Από νωρίς το πρωί οχήματα και κλιμάκια της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται στο λιμάνι και σε ετοιμότητα να παρέχουν συνδρομή στις επιχειρήσεις, ενώ καταφτάνουν φορτηγά με νερό και τρόφιμα.

Οι υπόλοιποι βρίσκονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου λαμβάνουν ιατρική φροντίδα.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η νοσηλεύτρια του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, Αικατερίνη Τσατά, η νύχτα κύλησε ομαλά, ενώ ήδη έχουν επιστρέψει κάποια άτομα τα οποία νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν εξαντλημένοι, κοιμήθηκαν μόλις έγινε η καταγραφή τους, έφαγαν, ήπιαν το νερό τους. Κοιμούνταν, ξυπνούσαν, ήταν εξαντλημένοι σωματικά και ψυχικά. Θέλουν ψυχοκοινωνική στήριξη, θέλουν ανθρώπους να νιώσουν ασφάλεια, να νιώσουν προστατευμένοι. Τους λέμε μην ανησυχείτε, είστε ασφαλείς, είμαστε δίπλα σας, όλοι οι φορείς και νιώθουμε ότι το εισπράττουν» επισημαίνει η κ. Τσατά και προσθέτει ότι ήδη υπάρχουν συνταγογραφήσεις φαρμακευτικής αγωγής και ο Ερυθρός Σταυρός είναι έτοιμος προς εκτέλεση αυτών για να πάρουν οι άνθρωποι τα φάρμακά τους.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ήταν κυρίως υποθερμία, λιποθυμικά επεισόδια, υπογλυκαιμικά επεισόδια αλλά και πνευμονίες.

Όπως μετέδωσε από την Καλαματά ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, Γιάννης Σουλιώτης, ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί η μακάβρια διαδικασία για την μεταφορά των σορών με φορτηγό ψυγείο προς τις ιατροδικαστικές υπηρεσείς Αθήνας και Πειραιά, όπου θα γίνουν προσπάθειες αναγνώρισης των θυμάτων με DNA και λήψη φωτογραφιών. 

Αναζητούν τους συγγενείς τους

Εν τω μεταξύ, αγωνιώδεις είναι οι εκκλήσεις συγγενών, κάποιοι από τους οποίους ήδη έχουν φτάσει στο Λιμάνι της Καλαμάτας, αναζητώντας άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό πλοίο.

πύλος

Ο Μάλεκ από τη Συρία που εδώ και 6 χρόνια ζει στη Γερμανία, σήμερα το πρωί κατέφτασε στο λιμάνι της Καλαμάτας αναζητώντας τον 18χρονο αδερφό του, Μοχάμεντ. Έχουν να μιλήσουν εδώ και έξι μέρες και το μόνο που γνώριζε είναι ότι είχε ξεκινήσει από τη Συρία για να πάει Ιταλία.

Τον ανιψιό του αναζητά και ο Μάριος από τη Συρία που ζει στην Κύπρο.

Όπως είπε, ο ανιψιός του επέβαινε στο αλιευτικό πλοίο που ξεκίνησε από την Λιβύη και ήθελε να φτάσει στην Ιταλία. Δεν βρίσκεται στους διασωθέντες που έχουν φτάσει στο Λιμάνι της Καλαμάτας ούτε σε κάποιο νοσοκομείο.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr