Ώρες αγωνίας για τον 6χρονο που απήχθη στην Κηφισιά-Τι δήλωσε η δικηγόρος του πατέρα του στο skai.gr

0
22

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η απαγωγή του 6χρονου Πέντερσεν Ράινερ Τζέισον από άγνωστο άντρα εχτές στην Κηφισιά καθώς όσο περνάνε οι ώρες νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Δικαστικές διαμάχες, τόσο στη Νορβηγία όσο και στην Ελλάδα φαίνεται πως συνθέτουν το παζλ αυτής της αρπαγής ενώ την λύση στον γόρδιο αυτό δεσμό -όπως έχει εξελιχθεί- καλείται να δώσει ο Άρειος Πάγος.

Νορβηγικά δημοσιεύματα τις τελευταίες ώρες αναφέρουν πως σε δικαστήριο που είχε γίνει στη Νορβηγία ο πατέρας είχε κερδίσει την επιμέλεια του παιδιού και πως η μητέρα είχε απαγάγει το παιδί και το είχε φέρει στην Ελλάδα ενώ κάποια άλλα αναφέρουν πως ο μικρός Τζέισον αναζητείται διεθνώς από τη στιγμή που έπαψε να βρίσκεται στην επιμέλεια του πατέρα του στη Νορβηγία. 

Ο skai.gr συνομίλησε με την δικηγόρο του πατέρα του 6χρονου που είχε χειριστεί την αίτηση του ώστε να επιστραφεί το παιδί στη Νορβηγία σύμφωνα με τη σύμβαση της Χάγης.

Όπως ανέφερε η κ. Μαρία Αδαμοπούλου δεν έχει καμία επαφή με τον πατέρα για το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς έχει να μιλήσει μαζί του από τον Φεβρουάριο όπου κατάθεσε αίτηση αναιρέσεως απόφασης ελληνικών δικαστηρίων, στον Άρειο Πάγο κατ’ εντολή του.

«Υπάρχει μια απόφαση Νορβηγικού δικαστηρίου η οποία του δίνει την αποκλειστική επιμέλεια. Εδώ πέρα η διένεξη την οποία είχε ήταν για την εφαρμογή της σύμβασης της Χάγηςπερί απαγωγής ανηλίκων τέκνων. Ο κ. Πέτερσεν είχε επιδιώξει να επιστραφεί το τέκνο στη Νορβηγία επειδή είχε μεταφερθεί παράνομα στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την κ. Αδαμοπούλου ο πατέρας είχε κινήσει διαδικασίες στην Ελλάδα υποστηρίζοντας πως έχει παραβιαστεί το δικαίωμα του στην επιμέλεια επειδή η μητέρα κατά την καλοκαιρινή επικοινωνία που είχε με το παιδί το πήρε και δεν το επέστρεψε πίσω στη Νορβηγία.

«Στην Ελλάδα έγινε δικαστήριο όπου Πρωτοδικείο και εφετείο αποφάσισαν ότι όντως η μητέρα παρανόμως δεν επέστρεψε το παιδί στον πατέρα αλλά επειδή το παιδί έχει προσαρμοστεί στη ζωή στην Ελλάδα γι αυτό δεν διατάζει το δικαστήριο να επιστραφεί άμεσα το παιδί στη Νορβηγία».

Αυτή ήταν και η τελευταία συνεργασία που είχε με τον πατέρα ο οποίος κατόπιν αυτής της απόφασης των ελληνικών δικαστηρίων, της ανέθεσε να κάνει αίτηση στον Άρειο Πάγο καθώς υποστήριζε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν εφάρμοζε την σύμβαση της Χάγης.

Όσο για την απόφαση που έχει προσβάλει ο πατέρας ενώπιον του Αρείου Πάγου λέει ότι η μητέρα πήρε το παιδί στην Ελλάδα και κακώς δεν το επέστρεψε στον πατέρα, με το ερώτημα αν έχει διαπράξει απαγωγή όπως την περιγράφει η σύμβαση της Χάγης. Ωστόσο σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους η σύμβαση της Χάγης έχει μια ρήτρα στην οποία λέει ότι αν έχει υπάρξει απαγωγή τέκνου το δικαστήριο οφείλει να διατάξει αμέσως την επιστροφή του παιδιού εκτός εάν κρίνει ότι οι συνθήκες της ζωής του παιδιού εκεί θα είναι αφόρητες .
«Το δικαστήριο έκρινε το γεγονός πως το παιδί έχει συνηθίσει στην Ελλάδα άρα η ζωή του στη Νορβηγία θα είναι αφόρητη. Έχω ασκήσει αναίρεση στον Άρειο Πάγο».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr