Όλυμπος: Αγνοείται ο οδηγός canyoning που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

0
26

Οι μαρτυρίες των υπολοίπων μελών της ομάδας, αναφέρουν πως ο οδηγός παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά σε σημείο του ρέματος Ορλιά.

Σε εξέλιξη επιχείρηση αναζήτησης οδηγού canyoning στον Όλυμπο, μετά από ενημέρωση των αρχών ότι ένα άτομο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στο ρέμα Ορλιά, στο Λιτόχωρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή του Λιτοχώρου στον Όλυμπο, πλησίον του οικισμού Διον, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για έναν οδηγό canyoning, ο οποίος ηγείτο ολόκληρης ομάδας.

Οι μαρτυρίες των υπολοίπων μελών της ομάδας, αναφέρουν πως ο οδηγός παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά σε σημείο του ρέματος Ορλιά.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την υπηκοότητα ή την ηλικία του οδηγού και των ατόμων που συμμετείχαν στη δραστηριότητα. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως επρόκειτο για ομάδα 11 ατόμων που έκανε canyoning, με όλα τα υπόλοιπα μέλη να είναι καλά στην υγεία τους και να βρίσκονται σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει ξεκινήσει ήδη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του, ενώ στη «μάχη» της έρευνας, έχουν ριχτεί και εθελοντές διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν, 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα και μεταβαίνουν, 6#πυροσβέστες από τις Π.Υ. Λιτόχωρου και Κατερίνης, 10 πυροσβέστες από 2η και 8η Ε.Μ.Α.Κ., καθώς και ομάδα Σ.μη.Ε.Α.

Πηγή: skai.gr