Ολυμπιακοί Αγώνες: Κρούσματα κορωνοϊού στην κυπριακή αποστολή -Η ανάρτηση του αρχηγού

0
137

Καλά στην υγεία τους είναι τα δύο μέλη της κυπριακής αποστολής που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τα οποία βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρχηγός της κυπριακής αποστολής επιβεβαίωσε την πληροφορία που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίς το πρωί.

«Το κρατήσαμε μυστικό για πολλούς και διάφορους λόγους. Εξάλλου δεν υπήρχε καμία περίπτωση διάδοσης διότι ήταν εκτός Ολυμπιακού Χωριού και όλες οι ενέργειές μας ήταν προς το συμφέρον της όλης αποστολής. Έχουμε 2 θετικους στην αποστολή μας. Η διαχείριση γίνεται μεθοδικά και με υπομονή. Προσέχουμε. Τηρούμε τα μέτρα. Τα βλέπουμε όλα με σοβαρότητα. Αναμένουμε όμως τα δεύτερα δείγματα για επιβεβαίωση. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο παρόλο που και εδώ στην Ιαπωνία η μέρα έχει 24 ώρες. Οι δύο θετικοί είναι πολύ καλά στην υγεία τους», αναφέρει, στην ανάρτησή του.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο αρχηγός της αποστολής είπε ότι τα κρούσματα δεν διέμεναν στο Ολυμπιακό Χωριό κατά τη διάρκεια των αγώνων, εκτός από μια διανυκτέρευση και μόνο, σημειώνοντας ότι διέμεναν σε άλλη περιοχή από το Ολυμπιακό Χωριό, μακριά από τη δικαιοδοσία της κυπριακής αποστολής.

Όπως είπε τα κρούσματα αφορούν μια αθλήτρια και το συνοδός της, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις αθλητικές τους δραστηριότητες.  

«Και ο Αρχηγός αποστολής αλλά και οι βοηθοί αρχηγοί, διαχειρίστηκαν ακόμα και αυτό το θέμα με εξαιρετικό τρόπο, χωρίς να επηρεάσουν τους υπόλοιπους αθλητές. Εμείς, με τον γιατρό, τον Δρ. Πάνο ψες μεσάνυχτα, ξημερώματα Τόκιο, κάναμε ειδικά μίτινγκ και έχουμε πάρει απόφαση από σήμερα, λόγω των κρουσμάτων θα κάνουμε και άλλα τεστ μεταξύ της αποστολής και θα δημιουργήσουμε μεταξύ μας καινούργιες «φούσκες», δηλαδή είμαστε στα λεγόμενα bubbles στο Τόκιο και θα δημιουργήσουμε και νέα υπό bubbles εδώ στο Ολυμπιακό Χωριό, ώστε να υπάρχει ακόμα περισσότερη προστασία. Οι αθλητές μας όμως κυκλοφορούν όλοι με μάσκες, κάνουμε όλοι καθημερινά τεστ και τηρούνται όλα -όλα τα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν από την πλευρά μας εμάς», κατέληξε. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr