«Όλη η Αμερική διαδηλώνει για την δολοφονία Φλόιντ»- Η μαρτυρία Ελληνοαμερικανού στον ΣΚΑΪ (vid)

0
95

Είναι δύσκολα τα πράγματα εδώ ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Τοντ Τζόνσον, Ελληνοαμερικανός δικηγόρος που ζει στις ΗΠΑ.

Ο κος Τζόνσον δηλώνει γενικά αισιόδοξος εκτιμώντας πως τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών θα αποτελέσουν αφορμή ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί περαιτέρω με το ζήτημα του ρατσισμού στις ΗΠΑ.

Η υπόθεση Φλόιντ δεν είναι μια περίπτωση μοναδική στα χρονικά της χώρας, αναφέρει ο κος Τζόνσον υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτή τη φορά, ενδεχομένως η δυναμική των σόσιαλ μίντια συνέβαλε στο δοθεί έμφαση στο περιστατικό.

«Δεν είναι μόνο οι μαύροι που διαδηλώνουν. Είναι οι και οι λευκοί, οι Ασιάτες, οι Ισπανόφωνοι…Είναι όλη η Αμερική» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την στάση του προέδρου Τραμπ στα γεγονότα, ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος σχολίασε πως αυτή πυροδοτεί τη βία.

Θα ήταν το πιο εύκολο πράγμα να μιλήσει για δικαιοσύνη και ειρήνη προκειμένου να αποκλιμακώσει τα πράγματα και αντ’ αυτού δηλώνει πως θα κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους, υπογράμμισε ο κος Τζόνσον τονίζοντας πως εάν αυτό συμβεί τα πράγματα θα γίνουν πολύ σοβαρά.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που εκμεταλλεύονται την κατάσταση προκειμένου να προβούν σε βανδαλισμούς και να προκαλέσουν ταραχές, περιγράφει, εντούτοις οι περισσότεροι διαδηλώνουν ειρηνικά. 

«Αυτοί είναι οι άνθρωποι που όντως ασχολούνται με το θέμα» τονίζει.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr