Όλες οι αλλαγές στην ψυχαγωγία και την εστίαση- Τι ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

0
42

Στο τι θα ισχύσει, όσον αφορά την εστίαση και την ψυχαγωγία, από εδώ και έπειτα, αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην χώρα, από το Υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κος Χαρδαλιάς οι υπάλληλοι σε χώροι εστίασης, ψυχαγωγίας και άθλησης που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να εργάζονται φορώντας υποχρεωτικά γάντια, μάσκα ενώ θα υποβάλλονται σε self-test.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, αυτό που διαχωρίζει τους πελάτες από τους εργαζόμενους είναι ο ουσιώδης χαρακτήρας της δραστηριότητας ώστε να διαχωρίζεται δικαιοπολιτικά καθώς για τους πελάτες αποτελεί ψυχαγωγία και για τους εργαζόμενους επιβίωση.

Συνεπώς οι επιχειρηματίες σίγουρα έχουν το δικαίωμα να ρυθμίσουν αυστηρούς κανόνες υγείας για τους εργαζόμενους εντός της επιχείρησης, πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κος Χαρδαλιάς, επεσήμανε εκ νέου ο έλεγχος των εισερχομένων θα γίνεται στην είσοδο των καταστημάτων με μια ψηφιακή εφαρμογή η οποία θα επιβεβαιώνει την γνησιότητα των green pass σε περίπτωση covid-free χώρων.

Οι επιχειρήσεις δύνανται να έχει μεικτή χρήση σε εξωτερικούς χώρους και αμιγής σε εσωτερικούς ωστόσο η εναλλαγή χρήσης μπορεί να γίνεται άπαξ,

Ο κος Χαρδαλιάς παραδέχτηκε πως τα μέτρα θα δυσκολέψουν ζευγάρια, οικογένειες και παρέες να βγουν έξω εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί.

” Ναι η ψυχαγωγία που συνδέεται με αυξημένη κινητικότητα θα είναι πιο εύκολη για τους εμβολιασμένους και πιο δύσκολη για τους ανεμβολίαστους”, είπε και ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση ανεμβολίαστοι ανήλικοι θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους αφού έχουν πραγματοποιήσει self-test και έχουν την υπογραφή γονέα.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr