Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο τον Δεκαπενταύγουστο

0
168

Την απαιτούμενη άδεια από τις τουρκικές Αρχές και συγκεκριμένα από τη Νομαρχία Τραπεζούντος εξασφάλισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ώστε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος να μπορέσει να λειτουργήσει για ακόμη μια φορά τον Δεκαπενταύγουστο στην ιστορική Ιερά Μονή Σουμελά. Για τους όπου γης Ποντίους, ένα προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά είναι ένα όνειρο ζωής που πρέπει να εκπληρώσουν.

Όπως σημειώνεται μάλιστα στο ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Βαρθολομαίος θα τελέσει τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου

«Διά του παρόντος ευχαρίστως γνωρίζεται εις τους ενδιαφερομένους, ότι, εξασφαλισθείσης της προβλεπομένης αδείας της Νομαρχίας Τραπεζούντος, η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα τελέση και εφέτος, την 15ην Αυγούστου, εορτήν της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, εν τη ιστορική Ιερά Μονή Σουμελά την Θείαν Λειτουργίαν, εις το τέλος της οποίας θα ψάλη τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου, όστις πολλάκις εις το παρελθόν ετίμησε διά της συμμετοχής του την πανήγυριν του ιερού παλλαδίου των απανταχού Ποντίων.

Εκ της Μ. Πρωτοσυγκελλίας». 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr