Οικονόμου σε ΣΚΑΪ: Από μέσα Ιουνίου οι επιστροφές για το ηλεκτρικό ρεύμα

0
199

Μέσα με τέλη Ιουνίου αναμένεται να γίνουν οι πρώτες πληρωμές της επιστροφής του 60% των επιβαρύνσεων στο ρεύμα απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Ξεκαθάρισε ότι αυτά τα χρήματα θα μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν θα σχετίζονται με τυχόν οφειλές των καταναλωτών προς τους παρόχους.

Η πλατφόρμα πρόσθεσε, θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο, αναλυτική και εύχρηστη, ενώ η επιστροφή θα αφορά τόσο ιδιοκτήτες όσο και ενοικιαστές.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι οι δικαιούχοι θα δουν επιστροφές έως και 600 ευρώ, δηλαδή το 60% των αυξήσεων μετά τις εκπτώσεις που τους έχουν ήδη δοθεί στο διάστημα από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο.

Για τη δεύτερη παρέμβαση της κυβέρνησης, τόνισε ότι τον Μάιο και τον Ιούνιο, θα υπάρξει οριζόντια έκπτωση 50% στα αυξημένα τιμολόγια για όλες τις καταναλώσεις επιχειρήσεις νοικοκυριά κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας

Η διπλή παρέμβαση που μειώνει τις ανατιμήσεις κατά 70% με 80%

Για το τρίτο σκέλος της κυβερνητικής πολιτικής για το ηλεκτρικό ρεύμα, τόνισε πως είναι ίσως η πιο καθοριστική καθώς παρεμβαίνει διπλά σε χονδρική και λιανική τιμή, την αποσυνδέει από τις διακυμάνσεις στο φυσικό αέριο, εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής με αποτέλεσμα οι ανατιμήσεις να είναι φθηνότερες κατά 70% με 80%

«Το τρίτο, πιο ουσιαστικό ίσως, η πιο καθοριστική παρέμβαση στην ενεργειακή πολιτική στην Ευρώπη είναι αυτό που θα ισχύει από τον Ιούλιο με έναν ορίζοντα έως 12 μήνες που στην ουσία τι κάνει; Με τη διπλή παρέμβαση και στη χονδρική και στη λιανική τιμή, αποσυνδέει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας από τις διακυμάνσεις του φυσικού αερίου αναστέλλει, εξουδετερώνει θα μπορούσε να πει κάνεις τη ρήτρα αναπροσαρμογής και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουμε 70% – 80% φθηνότερα στις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα όλοι. Επαναλαμβάνω όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr