Οικονόμου: Να παρέμβει το ΕΣΡ για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

0
101

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ ο κ. Οικονόμου αναφέρει πως «θεωρούμε αδήριτη ανάγκη την άμεση και κατά προτεραιότητα παρέμβαση του Συμβουλίου σας».

Την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, εξαιτίας της «ακραίας κατάστασης» στα μέσα ενημέρωσης σε βάρος θυμάτων, ιδιαιτέρως παιδιών, με την διακίνηση βίντεο και πληροφοριών γενετήσιου χαρακτήρα.

Στην επιστολή του ο κ. Οικονόμου αναφέρει πως «θεωρούμε αδήριτη ανάγκη την άμεση και κατά προτεραιότητα παρέμβαση του Συμβουλίου σας».

Ολόκληρη η επιστολή:  

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε όλοι κοινωνοί μιας ακραίας κατάστασης σε βάρος θυμάτων, ιδιαιτέρως παιδιών, με την διακίνηση βίντεο και πληροφοριών γενετήσιου χαρακτήρα από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και διαδικτυακούς τόπους.

Τίθεται ζήτημα ηθικό αλλά και παραβίασης του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου για την προστασία της νεότητας, όπως ιδίως προσδιορίζεται από το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος, τον ν. 2101/1992 με τον οποίο κυρώθηκε η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το άρθρο 9 του ν. 4479/2021, με την οποία ενσωματώθηκε η  Οδηγία 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και το άρθρο 10 του π.δ. 77/2003 που αφορά τον κώδικας δεοντολογίας ειδησεογραφικών και άλλων δημοσιογραφικών και πολιτικών εκπομπών.

Κατόπιν αυτού θεωρούμε αδήριτη ανάγκη την άμεση και κατά προτεραιότητα παρέμβαση του Συμβουλίου σας, βάσει της αρμοδιότητας που σας απονέμεται από το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος, τον ν. 2863/2000 και τη λοιπή σχετική νομοθεσία».
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr