Οικονόμου: Καμία ομάδα δεν έχει μείνει αβοήθητη και δεν πρόκειται να μείνει αβοήθητη

0
297

Καμία ομάδα δεν έχει μείνει αβοήθητη και δεν πρόκειται να μείνει αβοήθητη απέναντι στις ανατιμήσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους δύο δισ. ευρώ, ώστε να συνεχιστεί η στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Πρόσθεσε ότι στην κατεύθυνση της εξασφάλισης της επισιτιστικής επάρκειας, ανοίγει η πλατφόρμα για τα αποθέματα των αγαθών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η εκτόξευση των τιμών και οι κερδοσκοπικές τάσεις προκαλούν πρωτόγνωρες ανατιμήσεις και είναι καθημερινός ο Γολγοθάς τόσο για οικογένειες όσο και για επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση, συνέχισε, προσπαθεί ακατάπαυστα να μειώσει τις συνέπειες των ανατιμήσεων: «Καμία ομάδα δεν έχει μείνει αβήθητη και δεν πρόκειται να μείνει αβοήθητη» είπε.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να ελέγχει τις εξελίξεις και προσπαθεί να είναι μπροστά από τα γεγονότα. «Πασχίζουμε να βρούμε λύσεις» είπε κάνοντας αναφορά στην απαίτηση του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν να πληρώνεται η Ρωσία σε ρούβλια για το φυσικό αέριο.

Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες και ο κίνδυνος παρατεταμένης αστάθειας είναι όλο και πιο πιθανός, είπε και συμπλήρωσε ότι η αλήθεια δεν πρέπει να κρύβεται και κάθε πολιτικός κρίνεται από το πόση αλήθεια μπορεί να αντέξει.

«Οι παρεμβάσεις μας θα είναι στοχευμένες με επίκεντρο τους πιο ευάλωτους και με σεβασμό στα δημοσιονομικά όρια» είπε και πρόσθεσε ότι έχουμε εφεδρείες και θα είμαστε στο πλευρό των ευάλωτων εξαντλώντας κάθε εργαλείο.

Σε ερώτηση για συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όπως η πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ των πιο ευάλωτων, απάντησε ότι συγκεκριμένα πράγματα θα ανακοινώνονται από τον πρωθυπουργό. 

Σε ερώτηση αν η Ελλάδα συντάσσεται με το αίτημα για περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μετά τα γεγονότα της πόλης Μπούκα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι αυτό που συνέβη είναι θλιβερό και υπερβαίνει τα όσα απάνθρωπα γίνονται σε έναν πόλεμο. «Αυτό πρέπει να το ζυγίσουμε και σε κάθε περίπτωση θα είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τους εταίρους μας» κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr