Οικονόμου για Τέμπη: Είναι ώρα ενσυναίσθησης, σεβασμού και συμπαράστασης στον πόνο των συγγενών

0
15

Εννέα σοροί έχουν ταυτοποιηθεί με DNA είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Με αναφορά στην εθνική τραγωδία των Τεμπών ξεκίνησε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. Η χώρα βρίσκεται σε πένθος, συνέχισε, ενώ αφού εξέφρασε την οδύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, μίλησε για την προσφορά των μελών των συνεργείων διάσωσης. Όπως είπε, η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν άμεση. Δόθηκε έμφαση από την πρώτη στιγμή στην ταυτοποίηση των σορών και την υποστήριξη των συγγενών. Εννέα σοροί έχουν ταυτοποιηθεί με DNA.  Ακολούθως ο κ.Οικονόμου περιέγραψε τις ενέργειες στο επίπεδο της έρευνας για την απόδοση ευθυνών, αλλά και στις ενέργειες που θα αναδείξουν τα βαθύτερα αίτια της τραγωδίας προκειμένου να μην επαναληφθεί. Παράλληλα, ο κ.Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, υπέβαλε την παραίτησή του. 

Ο κ.Οικονόμου σημείωσε ότι η πολιτεία έχει χρέος να βοηθήσει τους τραυματίες, τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, έχουμε χρέος να αποδώσουμε ευθύνες και να κάνουμε τα πάντα για να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία. Δεν καταφέραμε να εξαλείχουμε τις παθογένειες που αναλάβαμε, αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας, για όλα αυτά θα δοθούν απαντήσεις στο επόμενο διάστημα. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr