Οικονόμου για ακρίβεια: Αν δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά μέτρα, θα υπάρξουν εθνικά

0
23

Οι ευρωπαϊκές δράσεις για την στήριξη απέναντι στην ακρίβεια δεν πρέπει να αργήσουν, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά το σημερινό briefing, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για την στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών.

Εφόσον δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά μέτρα, θα υπάρξουν εθνικά, είπε.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια και στάθηκε ιδιαίτερα στην ρύθμιση για την φτηνή στέγη, λέγοντας ότι ο ΟΑΕΔ μπορεί να γίνει μοχλός προς αυτή την κατεύθυνση.

Επανέλαβε ότι στην Ελλάδα το 37% του πληθυσμού δίνει πάνω από 40% του εισοδήματος του για στέγαση. «Το στεγαστικό είναι μεγάλο πρόβλημα, είναι βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και γι’ αυτό παρεμβαίνουμε έγκαιρα» είπε και συμπλήρωσε ότι το συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα θα ξεδιπλωθεί σε λίγο καιρό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντίδραση προσωποποιημένη, είπε ο κ. Οικονόμου σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στο νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»

  • Φτηνή στέγη: Με πολιτικές απαντάμε στα προβλήματα της κοινωνίας, δίνουμε εφαρμόσιμες απαντήσεις για την στέγαση, κυρίως για τα νεά παιδιά που θέλουν να κάνουν οικογένεια. Πιστεύουμε ότι είναι ένα πολύ καλά προετοιμασμένο νομοσχέδιο
  • Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην στάση της Ελλάδας απέναντι στις προκλητικές και παράνομες κινήσεις της Τουρκίας
  • Λογαριασμούς ρεύματος: Στηριζουμε την κοινωνία για να μετριάσουμε τις συνέπειες κι όπως είπα παράλληλα με ευρωπαίκή απάντηση, επεξεργαζόμαστε και δικό μας εθνικό σχέδιο.
  • Αύξηση κατώτατου μισθού: Πλησιάζουμε προς την 1η Μαΐου, θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις
  • Κάτω από μέσο όρο η τιμή μεγαβατώρας στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη. Στηρίζουμε σταθερά την κοινωνία από τον Σεπτέμβριο.
  • Αποφασίζονται με σωφροσύνη και σύνεση τα μέτρα. Αναμενουμε ευρωπαϊκή δράση, αν αυτό δεν γίνει θα εφαρμοστεί το εθνικό σχέδιο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr