Οικονόμου: Αναστέλλεται από αύριο το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

0
32

Αναστέλλεται από αύριο 15 Απριλίου το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, όπως τόνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μετά από δύο χρόνια θα γίνουν κανονικά όλες οι τελετές που είχαμε στερηθεί τα χρόνια της πανδημίας, σημείωσε επίσης ο κ. Οικονόμου, ενώ αναφέρθηκε και στη χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία που ανακοινώθηκαν χθες από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Σημείωσε ακόμη ότι από την 1η Μαΐου αίρεται η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης, αίρεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας για κλειστούς χώρους με εξαιρέσεις που θα ανακοινωθούν.

Επίσης, καταργούνται τα σελφ τεστ στα σχολεία, οι μαθητές θα επιστρέψουν μετά το Πάσχα χωρίς τεστ, ενώ για τους ανεμβολίαστους πολίτες μένει η υποχρέωση ενός σελφ τεστ για τους χώρους εργασίας, ενώ από 1η Μαΐου επανέρχεται η λειτουργία στο 100% για όλους τους χώρους

Παράλληλα, μίλησε για την κάρτα εργασίας που θα ισχύσει από τον Ιούνιο και «θα προστατεύει ωράριο εργασίας και υπερωρίες», για τον μετασχηματισμό του ΟΑΕΔ, τις συντάξεις fast track αλλά και την στεγαστική πολιτική υπέρ των νέων.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε, επίσης, στο νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια και στάθηκε ιδιαίτερα στην ρύθμιση για την φτηνή στέγη, λέγοντας ότι ο ΟΑΕΔ μπορεί να γίνει μοχλός προς αυτή την κατεύθυνση.

Επανέλαβε ότι στην Ελλάδα το 37% του πληθυσμού δίνει πάνω από 40% του εισοδήματος του για στέγαση. «Το στεγαστικό είναι μεγάλο πρόβλημα, είναι βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και γι’ αυτό παρεμβαίνουμε έγκαιρα» είπε και συμπλήρωσε ότι το συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα θα ξεδιπλωθεί σε λίγο καιρό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντίδραση προσωποποιημένη, είπε ο κ. Οικονόμου σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στο νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι από αύριο αναστέλλεται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60, το Πάσχα θα γιορταστεί με τα μέτρα που ισχύουν τώρα με την σύσταση για χρήση μάσκας, όπου υπάρχει συνωστισμός και πως όλες οι τελετές που είχαμε στερηθεί θα επανέλθουν χωρίς περιορισμούς.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr