Οικονομική στήριξη σε επιχειρήσεις στη Βρετανία για το νέο lockdown

0
49

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Οι επιχειρήσεις στους τομείς λιανικής, εστίασης και αναψυχής στη Βρετανία θα λάβουν από 4.000 έως 9.000 λίρες έκαστη ως έκτακτο βοήθημα για να αντεπεξέλθουν στο νέο lockdown που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός Τζόνσον.

Το βοήθημα συνιστά το βασικό μέτρο που ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ στο πλαίσιο ενός νέου πακέτου οικονομικής στήριξης ύψους 4,6 δισεκατομμυρίων λιρών.

Προβλέπεται επίσης ένα κονδύλι 594 εκατομμυρίων λιρών για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις αποκεντρωμένες κυβερνήσεις.

«Το νέο στέλεχος του ιού μας φέρνει ενώπιον μίας τεράστιας πρόκλησης και ενώ το εμβόλιο έχει αρχίσει να διατίθεται, χρειάστηκε να εντείνουμε περαιτέρω τους περιορισμούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας λάβαμε γρήγορη δράση για να προστατεύσουμε ζωές και περιουσίες και σήμερα ανακοινώνουμε μια περαιτέρω ένεση ρευστότητας για να υποστηρίξουμε επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας έως την άνοιξη», δήλωσε ο κ. Σούνακ.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει παρατείνει έως τον Απρίλιο το πρόγραμμα κάλυψης του 80% των μισθών ιδιωτικών υπαλλήλων που τελούν υπό αναστολή εργασίας λόγω της πανδημίας.

Με βάση στοιχεία Οκτωβρίου ο αριθμός των ανέργων στη χώρα έχει ανέλθει σε 1,7 εκατομμύρια ή 4,9% του εργατικού δυναμικού. Το ανεξάρτητο Γραφείο Ευθύνης Προϋπολογισμού έχει εκτιμήσει πως το 2020 η βρετανική οικονομία θα έχει συρρικνωθεί κατά 11,3%, ποσοστό που συνιστά ρεκόρ 300 ετών. Αναμένει επίσης κορύφωση της ανεργίας στο 9,7%.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr