Οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν εδάφη έως και 35 χλμ. από το Κίεβο, βεβαιώνει το Λονδίνο

0
348

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας σημειώνει σε πρωινή ενημέρωση πως οι ουκρανικές αντεπιθέσεις και η υπαναχώρηση των ρωσικών δυνάμεων επί υπερεκτεινόμενων γραμμών εφοδιασμού, έχουν επιτρέψει στους Ουκρανούς να ανακαταλάβουν πόλεις και αμυντικές θέσεις σε απόσταση έως και 35 χιλιόμετρα από το Κίεβο.

Η εκτίμηση του υπουργείου είναι πως οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανώς θα συνεχίσουν να επιχειρούν να απωθούν τους Ρώσους στον αξίνα βορειοδυτικών του Κιέβου, προς το αεροδρόμιο Χόστομελ.

Στο νότο οι ουκρανικές δυνάμεις ακόμα επιχειρούν να παρακάμψουν το Μικολάιβ καθώς κοιτούν να κατευθυνθούν δυτικά προς την Οδησσό, με την πρόοδος τους όμως να καθυστερεί λόγω επιμελητειακών δυσκολιών και της ουκρανικής αντίστασης.

Στην ενημέρωση από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας που προηγήθηκε τη νύχτα γινόταν αναφορά σε επιθέσεις των Ουκρανών κατά στόχων «υψηλής αξίας» στις υπό ρωσική κατοχή περιοχές, όπως στο αποβατικό πλοίο και σε αποθήκες πυρομαχικών στο Μπερντιάνσκ.

Τέτοιου είδους επιθέσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν, είναι η εκτίμηση των Βρετανών, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ο ρωσικός στρατός να δώσει προτεραιότητα στην υπεράσπιση της εφοδιαστικής του αλυσίδας.

Αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται πως θα περιοριστεί η πολύτιμη ανανέωση δυνάμεων. Κατά συνέπεια θα εξασθενήσει η ικανότητα των Ρώσων να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις και θα πληγεί ακόμα περισσότερο το ήδη πεσμένο ηθικό των Ρώσων στρατιωτών.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr