Ο Ομπραδόρ αρνείται ότι έλαβε χρήματα από εμπόρους ναρκωτικών

0
27

“Δεν είμαστε μαφιόζοι, ούτε διεφθαρμένοι,” δήλωσε ο Λόπες Ομπραδόρ κατά την πρωινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, όταν ρωτήθηκε για τη δίκη του πρώην υπουργού Ασφαλείας Χενάρο Γκαρσία Λούνα που είναι σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ αρνήθηκε σήμερα ότι έλαβε χρήματα από εμπόρους ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2006, όπως ισχυρίστηκε η υπεράσπιση ενός πρώην υπουργού που δικάζεται στις ΗΠΑ.

Δεν είμαστε μαφιόζοι, ούτε διεφθαρμένοι,” δήλωσε ο Λόπες Ομπραδόρ κατά την πρωινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, όταν ρωτήθηκε για τη δίκη του πρώην υπουργού Ασφαλείας Χενάρο Γκαρσία Λούνα που είναι σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του τελευταίου, επτά εκατομμύρια δολάρια φέρεται να παραδόθηκαν στον γραμματέα αρμόδιο για την Ασφάλεια της Πόλης του Μεξικού, Γκαμπριέλ Ρεγκίνο, όταν ο Λόπες Ομπραδόρ ήταν δήμαρχός της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Σέζαρ Κάστρο ρώτησε την Τρίτη τον πρώην έμπορο ναρκωτικών Χεσούς “Ρέι” Ζαμπάντα, μάρτυρα κατηγορίας, για την υποτιθέμενη καταβολή αυτού του ποσού στον Λόπες Ομπραδόρ.

Ο τελευταίος είπε ότι θυμάται πως παρέδωσε τα χρήματα για μια προεκλογική εκστρατεία, αλλά όχι για τον Λόπες Ομπαδόρ.

“Αυτός ο δικηγόρος είναι ένας ψευτοδικηγόρος, συκοφάντης και διεφθαρμένος”, κατήγγειλε ο Μεξικανός πρόεδρος.

Ο Ζαμπάντα αποδείχθηκε πιο σωστός. Aν το αναλύσουμε, αυτός ο δικηγόρος ανήκει στην ίδια μαφία με τον Γκαρσία Λούνα (…) και όλο το δίκτυο της πολιτικής και χρηματοοικονομικής εγκληματικότητας του λευκού κολάρου”, κατήγγειλε, κάνοντας λόγο για “στημένο παιχνίδι“.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, τα χρήματα φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν στην εκστρατεία του αριστερού πολιτικού για τις προεδρικές εκλογές του 2006, τις οποίες έχασε από τον συντηρητικό Φελίπε Καλντερόν.

Στην κυβέρνηση του τελευταίου, ο Χενάρο Γκαρσία Λούνα ήταν υπουργός Ασφαλείας και θεωρείτο ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της χώρας.

Κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών, η δίκη του αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα σήμερα, σχεδόν τέσσερις εβδομάδες πριν από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr