Ο καθηγητής Χάνκε κατά Τουρκίας με γελοιογραφία και τον… Κεμάλ εναντίον του Ερντογάν

0
48

Καυστικός για τις τουρκικές προκλήσεις είναι ο παγκοσμίου φήμης Αμερικανός οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Στιβ Χάνκε, σχολιάζοντας εύστοχα με δυο tweets του τη συμπεριφορά του Ερντογάν. 

Στο πρώτο tweet του έχει αναρτήσει μια γελοιογραφία που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην οποία απεικονίζεται ο Τούρκος πρόεδρος να πατάει σε δύο πισίνες, μία δική του και μία της Ελλάδας, διαβάζοντας μια εφημερίδα, της οποίας ο πρωτοσέλιδος τίτλος γράφει τη λέξη «Εξερεύνηση», υπονοώντας τις κινήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχολιάζοντας το σκίτσο, ο οικονομολόγος, χαρακτηρίζει επικίνδυνες και τρελές τις ενέργειες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Χάνκε αναδημοσιεύει το σκίτσο και γράφει χαρακτηριστικά στη λεζάντα: «Τα ελληνικά και τα τουρκικά πολεμικά πλοία συγκρούστηκαν στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα, ενόσω συνεχίζονται οι προκλήσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή είναι ακόμα μια περίπτωση των επικίνδυνων τρελών εξορμήσεων του Ερντογάν στο πουθενά».

Στο δεύτερο tweet του καθηγητή κατά της κυβέρνησης Ερντογάν απεικονίζεται σε φωτογραφία ο Μουσταφά Κεμάλ, και παρατίθεται δήλωσή του σύμφωνα με την οποία «υπάρχει θάνατος και αποσύνθεση σε μια χώρα που στερείται ελευθερίας. Η μητέρα της ανάπτυξης και της απελευθέρωσης είναι η ελευθερία». 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr