Ο Καναδάς επενδύει στην πράσινη αεροπορία

0
48

Για να υποστηριχθούν οι προσπάθειες της αεροδιαστημικής βιομηχανίας να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα

Η Οτάβα επενδύει 350 εκατομμύρια καναδικά δολάρια (243 εκατ. ευρώ) για να υποστηρίξει τις προσπάθειες της αεροδιαστημικής βιομηχανίας να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα, ανακοίνωσε ο υπουργός Βιομηχανίας του Καναδά στην έκθεση του Μπουρζέ.

Η χρηματοδότηση, τα 49 εκατ. της οποίας είχαν αναγγελθεί το 2019, θα επιτρέψει να προχωρήσουν καναδικά εγχειρήματα που συνδέονται με υβριδικές και εναλλακτικές μορφές πρόωσης, τη μετάβαση σε εναλλακτικά καύσιμα, συστήματα αεροσκαφών και υποδομές υποστήριξης των τελευταίων, σημείωσε ο Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν, κατά το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Θα «επιτρέψει να επιταχυνθεί η πράσινη στροφή του καναδικού τομέα της αεροδιαστημικής και να δημιουργηθούν καλές θέσεις εργασίας ενισχύοντας ταυτόχρονα τις αλυσίδες εφοδιασμού κι ενισχύοντας τη μετάβαση σε κλιματικά ουδέτερη οικονομία», τόνισε.

Τον Οκτώβριο του 2022, τα μέλη της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για την αεροπορία όρισαν στόχο τη χρονιά 2050 προκειμένου η αεροπορική βιομηχανία, που επικρίνεται συχνά για τον ρόλο της στην κλιματική αλλαγή, να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα.

Καθώς του αναλογεί το 2,5 ως 3% των παγκόσμιων εκπομπών CO2, η μετάβαση του τομέα σε ανανεώσιμες μορφές καυσίμων παραμένει δύσκολη, παρότι η βιομηχανία και οι εταιρείες της ενέργειας βρίσκονται σε αναζήτηση λύσεων.

Ο καναδός υπουργός Βιομηχανίας έκανε την ανακοίνωση στο σαλόνι [την έκθεση] του Μπουρζέ, όπου επευφημήθηκε από καναδικές εταιρείες. Ο καναδικός τομέας της αεροναυπηγικής, βασιζόμενος στις εξαγωγές, απασχολεί περίπου 210.000 ανθρώπους και συνεισφέρει στην οικονομία τουλάχιστον 27 δισεκ. καναδικά δολάρια, κατά επίσημα κυβερνητικά δεδομένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr