Ο Γιάννης Κατσαρός νέος γγ του υπουργείου Παιδείας

0
28

Με αρμοδιότητα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής

Ο Γιάννης Κατσαρός ορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με απόφαση που υπεγράφη από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο Γιάννης Κατσαρός έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικά στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κοινωνική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι διδάκτορας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης.

Διδάσκει θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης στην Εκπαίδευση σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο ΕΚΠΑ και στην ΑΣΠΑΙΤΕ, καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια στο ΕΚΔΔΑ, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Έχει εκδώσει τα βιβλία «Εισαγωγή στη Διοικητική Επιστήμη» (2003, σε συνεργασία με τον Γ. Τύπα) και «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» (2008) και έχει γράψει σειρά άρθρων.

Έχει διατελέσει σύμβουλος Υπουργού Παιδείας (2010-12) για θέματα διοίκησης της εκπαίδευσης.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ευχαρίστησε τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα, Αλέξανδρο Κόπτση, για την «πολύτιμη συνεισφορά» του, για τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και τη συνεισφορά του στην εφαρμογή των πολιτικών του Υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr