Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του «φίλου» του Μπερλουσκόνι: «Είχαμε ειλικρινείς και φιλικές σχέσεις»

0
20

«Πιστεύω ότι ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος κυριάρχησε στην ιταλική πολιτική για πολλά χρόνια, άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι πίσω του» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος

Το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι έπλεξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξυπνώντας μνήμες μετά τον θάνατό του, την περασμένη Δευτέρα.  

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε ότι ο Μπερλουσκόνι ήταν ο πρώτος που τον συνεχάρη μετά τη νίκη του στις πρώτες γενικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2002.

Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην απαγόρευση να ασκήσει πολιτική που του επέβαλε τουρκικό δικαστήριο εξ αιτίας ενός ποιήματος που απήγγειλε. Το δικαίωμά του να ασχοληθεί με την πολιτική εμποδίστηκε παράνομα, ανέφερε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι ο Μπερλουσκόνι ήταν ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που εξέφρασε αντίρρηση για αυτό.  

«Ο φίλος μου ο Μπερλουσκόνι τηλεφώνησε και μας συνεχάρη για τη νίκη μας στις εκλογές. Είπε ότι η πολιτική μου απαγόρευση ήταν απαράδεκτη και με κάλεσε στη χώρα του. Συναντηθήκαμε με τον κ. Μπερλουσκόνι στη Ρώμη και είχαμε μια περιεκτική συζήτηση για τις σχέσεις Τουρκίας-Ιταλίας και θέματα ΕΕ. Ο φίλος μου ο Μπερλουσκόνι είπε: “Τώρα είσαι στο σπίτι του καλύτερου φίλου σου στην Ευρώπη. Θα καλέσω τους φίλους μου πρωθυπουργούς στην ΕΕ και θα ενεργήσω ως δικηγόρος σας”», θυμήθηκε ο Ερντογάν. 

«Κατά τη διάρκεια του καθήκοντός του, πάντα στήριξε τη χώρα μας στη διαδικασία ένταξής μας στην ΕΕ», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν είπε ότι είχε «καρποφόρες, ειλικρινείς και φιλικές σχέσεις» με τον Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως πρωθυπουργοι και οι δύο των αντίστοιχων χωρών τους.

Είπε ότι ο Μπερλουσκόνι ήταν επίσης ένας πολιτικός που αγαπούσε και σεβόταν το τουρκικό έθνος και έδωσε μεγάλη αξία στην Τουρκία.

«Πιστεύω ότι ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος κυριάρχησε στην ιταλική πολιτική για πολλά χρόνια, άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι πίσω του. Όταν άκουσα την είδηση ​​του θανάτου του αγαπημένου μου φίλου Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τον οποίο συνεργαστήκαμε για πολλά χρόνια, ένιωσα μεγάλη θλίψη», είπε ο Ερντογάν.

«Θα τον θυμόμαστε πάντα ως αληθινό φίλο με τις όμορφες αναμνήσεις που άφησε πίσω του. Συμμερίζομαι εγκάρδια τον πόνο της οικογένειας και των αγαπημένων του κ. Μπερλουσκόνι και μεταφέρω τα συλλυπητήριά μου στον ιταλικό λαό εκ μέρους της χώρας και του έθνους μου», κατέληξε. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr