«Ο χαλασμός της Νάουσας» σε θέατρο σκιών για τη 200η επέτειο της Επανάστασης και του Ολοκαυτώματος της πόλης

0
306

Την επετειακή παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Χαλασμός της Νάουσας» τού Γιάννη Χατζή διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη 200η Επέτειο της Επανάστασης και του Ολοκαυτώματος της πόλης.

Πρόκειται για πρωτότυπο έργο του καλλιτέχνη θεάτρου σκιών Γιάννη Χατζή, ο οποίος εμπνεόμενος από τα γεγονότα του «Χαλασμού της Νάουσας» και μέσω πολυετούς λαογραφικής και ιστορικής έρευνας, συνέθεσε το έργο, κατασκευάζοντας παράλληλα νέες φιγούρες και σκηνικά για τις ανάγκες της παράστασης.

«Υπηρέτης κι εγώ του ελληνικού Θεάτρου Σκιών, του γνωστού σε όλους μας καραγκιόζη, εντυπωσιασμένος και συγκινημένος από τον “Χαλασμό της Νάουσας”, θέλησα να προσεγγίσω τα γεγονότα εκείνου του ξεσηκωμού με τις σκιές της τέχνης μου, με μεγάλο σεβασμό σε “πρόσωπα και πράματα” και να συμβάλλω με τη σειρά μου στην πανελλαδική αναγνώριση και διάδοση, της τόσο παραγνωρισμένης, από ιστορικής άποψης, θυσίας της Νάουσας», αναφέρει ο καλλιτέχνης.

Το έργο αρχικά είχε παρουσιαστεί πριν δεκαετίες στο μαθητικό κοινό της Νάουσας. Για τις ανάγκες της νέας παράστασης έγιναν οι απαραίτητες προσαρμογές στα κείμενα του έργου, στη σκηνοθεσία, κλπ.

Η παράσταση είναι προσφορά του Γιάννη Χατζή και των βοηθών του ως ελάχιστο φόρο τιμής στα 200 χρόνια από την Επανάσταση και το Ολοκαύτωμα της Νάουσας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Νάουσας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό με την επίδειξη των αντίστοιχων πιστοποιητικών σε ισχύ (εμβολιασμού, νόσησης, self test 24ωρου για μαθητές).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr