Ντάουνινγκ Στριτ για Brexit: Κάναμε ό,τι υποσχεθήκαμε στον βρετανικό λαό

0
25

«Όλα όσα υποσχεθήκαμε στον βρετανικό λαό κατά το δημοψήφισμα του 2016 και με τις γενικές εκλογές το περασμένο έτος, επιτυγχάνονται με αυτή τη συμφωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βρετανική κυβέρνηση σύμφωνα με το BBC.

Τονίζεται μεταξύ άλλων, ότι η χώρα ανακτά ξανά τον έλεγχο των χρημάτων, των συνόρων, των νόμων και του εμπορίου της. Τονίζει ότι η συμφωνία συνιστά πολύ καλά νέα για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις σε κάθε μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Λονδίνο αναφέρει ότι πρόκειται για την πρώτη εμπορική συμφωνία που επιτυγχάνεται με την ΕΕ με μηδενικούς δασμούς και μηδενικές ποσοστώσεις. Σημειώνει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη διμερή εμπορική συμφωνία που έχει υπογραφεί και από τις δύο πλευρές, καλύπτοντας εμπορικές συναλλαγές αξίας 668 δισ. λιρών για το 2019.

«Ολοκληρώσαμε το Brexit και τώρα μπορούμε να επωφεληθούμε πλήρως από τις εξαιρετικές διαθέσιμες ευκαιρίες που έχουμε ως ένα ανεξάρτητο εμπορικά κράτος, προχωρώντας εμπορικές συμφωνίες με άλλους εταίρους σε όλο τον κόσμο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Επιτύχαμε αυτή τη μεγάλη συμφωνία για ολόκληρο το ΗΒ σε χρόνο ρεκόρ, και υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η οποία προστατεύει την ακεραιότητα της εσωτερικής αγοράς μας και τη θέση της Βόρειας Ιρλανδίας μέσα σε αυτήν», είπε η πηγή αυτή.

 Οι Εργατικοί θα εκφράσουν την άποψή τους για τη συμφωνία “εν ευθέτω χρόνω”

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα σκοπεύει να εκφράσει την άποψή του αργότερα για την εμπορική συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο εξ αρχής υποστήριζε ότι μια συμφωνία θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον.

«Από την περίοδο των εκλογών, το Εργατικό Κόμμα προέτρεπε την κυβέρνηση και την ΕΕ να διασφαλίσουν μια εμπορική συμφωνία γιατί εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον μας», ανέφερε ένας εκπρόσωπος των Εργατικών. «Θα παρουσιάσουμε την επίσημη αντίδρασή μας σε εύθετο χρόνο», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,

Πηγή: skai.gr