Novartis: Υπόμνημα 600 σελίδων κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος – «Το δικό μου κατηγορητήριο»

0
264

Της Ιωάννας Μάνδρου

Ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που κατηγορείται για σειρά αδικημάτων σχετικά με τους δικαστικούς χειρισμούς στην ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών στην υπόθεση της Novartis.

Παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα που ξεπερνά τις εξακόσιες σελίδες, ενώ με δήλωση του το χαρακτήρισε το δικό του κατηγορητήριο.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κατηγορείται ότι οργάνωσε την έρευνα της εισαγγελίας διαφθοράς για την Novartis με σκοπό να στοχοποιηθούν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, ενώ αντιμετωπίζει και αδικήματα για τα οποία τον κατήγγειλε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.

Στον πρώην υπουργό, ο οποίος αντιμετωπίζει συνολικά για 8 αδικήματα, δεν επιβλήθηκε περιοριστικός όρος.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η ανάκριση για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών και τις καταγγελίες Μιωνή, βαίνει προς ολοκλήρωση και η δικογραφία θα περάσει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί εάν θα υπάρξει ή όχι παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο  για τον πρώην υπουργό αλλά και τα μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται ως συμμέτοχοι στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Σε γραπτή δήλωση του  ο κ  Παπαγγελοπουλος ανεφερε:

“Η κ. Αλεβιζοπούλου με κάλεσε να απολογηθώ στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος μου, σύμφωνα με την εκδικητική πολιτική δίωξη της πλειοψηφίας της Βουλής. Οι κατηγορίες που μου αποδίδονται είναι έωλες νομικά, παραβιάζουν κάθε έννοια λογικής σε σημείο φαιδρότητας και αποσκοπούν αποκλειστικά στην συγκάλυψη της λεηλασίας του ελληνικού λαού που πραγματοποιήθηκε με τα τεράστια σκάνδαλα της Novartis και της πρωτοφανούς φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Ήδη οι κατηγορίες αυτές έχουν ολοκληρωτικά καταρρεύσει. Αποφάσισα να μην νομιμοποιήσω με την απολογία μου τις κακότεχνα στημένες κατηγορίες την εργαλειοποίησή της ελληνικής δικαιοσύνης. Από σεβασμό στην ελληνική δικαιοσύνη, ως πρώην εισαγγελέας εμφανίστηκα σήμερα και οι συνήγοροι μου Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Μάνος Ροδουσάκης κατέθεσαν το δικό μου κατηγορητήριο που αποτελείται αρχικά από 640 σελίδες και πλήθος σχετικών αποδεικτικών εγγράφων.

Το δικό μου κατηγορητήριο αποδεικνύει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και η προσπάθεια συγκάλυψης του από φαύλους και διεφθαρμένους είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη από συστάσεως και πάλι που ελληνικού κράτους.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σκάνδαλο της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση της κυρίας Αλεβιζόπουλου είναι άπειρα και συγκλονιστικά. Είμαι υποχρεωμένος σύντομα να επανέλθω και με νέο συμπληρωματικό δικό μου κατηγορητήριο για να συμπεριλάβω και να θέσω υπόψη της δικαιοσύνης και τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν άλλα και να ενημερώσω τον ελληνικό λαό όσο δύναμαι πληρέστερα για την σήψη και την παρακμή που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού συστήματος και μικρού τμήματος δυστυχώς και της δικαιοσύνης. Εγώ δεν θα αφήσω τίποτα αδιευκρίνιστο. Το τέλος δυστυχώς για κάποιους θα είναι πολύ οδυνηρό”.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr