Νομική προσφυγή κατά της καραντίνας αφίξεων εξετάζουν οι Βρετανικές Αερογραμμές

0
87

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας IAG, στην οποία ανήκουν οι Βρετανικές Αερογραμμές (BA), Γουίλι Γουόλς δήλωσε ότι η εταιρεία του εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής προσφυγής κατά της κυβέρνησης Τζόνσον για την απόφαση επιβολής καραντίνας 14 ημερών στις διεθνείς αφίξεις από την προσεχή Δευτέρα.

Μιλώντας στο Sky News το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Γουόλς είπε ότι η πιθανότητα αγωγής μελετάται από τους δικηγόρους της εταιρείας.

Όπως είπε, το μέτρο της καραντίνας «θα τορπιλίσει» τις πιθανότητες της ΒΑ να πραγματοποιήσει πτήσεις τον Ιούλιο.

«Νομίζουμε ότι είναι παράλογο μέτρο, νομίζουμε ότι είναι δυσανάλογο και εξετάζουμε μια νομική προσφυγή κατά της νομοθεσίας», σημείωσε.

Ο κ. Γουόλς είπε ότι η αεροπορική βιομηχανία αντιμετωπίζει «την πιο δύσκολη πρόκληση», αποκαλύπτοντας ότι ολόκληρο το Μάιο η BA εξυπηρέτησε με πτήσεις μόνο 485 επιβάτες.

«Πέρυσι είχαμε πετάξει τόσους επιβάτες μέχρι το μεσημέρι της 1ης Μαΐου», σχολίασε.

Την Πέμπτη αποκαλύφθηκε ότι ο διευθυντής της ΒΑ Άλεξ Κρουζ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κυβερνητική τηλεδιάσκεψη για την καραντίνα, ως αντίδραση στην υιοθέτηση του μέτρου δίχως τη συγκατάθεση του αεροπορικού τομέα.

Οι Βρετανικές Αερογραμμές δέχονται παράλληλα πυρά από τα συνδικάτα λόγω του σχεδίου να μειώσουν δραστικά τις απολαβές 19.000 υπαλλήλων, καθώς και να καταργήσουν 12.000 θέσεις εργασίας.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr