Νίκος Δένδιας: Στην Μόσχα για επαφές με τον Σεργκέι Λαβρόφ – Η Ουκρανία στο επίκεντρο

0
231

Με εντεινόμενη αγωνία παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις στο μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ενώ οι διπλωματικές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, στην Μόσχα μεταβαίνει σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για επαφές με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά την διμερή συνάντηση, ο Νίκος Δένδιας θα επαναλάβει τις θέσεις της Ελλάδας στο θέμα της Ουκρανίας, που αποτελούν εξάλλου και θέσεις όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξερχόμενος από την έκτακτη σύνοδο των 27 ηγετών της ΕΕ με θέμα την κρίση στην Ουκρανία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι κατά την χθεσινή σύνοδο οι ηγέτες της ΕΕ επαναβεβαιώσαν την απόλυτη ενότητά τους, τη στήριξή τους στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την αποφασιστικότητά τους να αντιδράσουμε συντονισμένα και σε συνεννόηση με τους ευρω-ατλαντικούς συμμάχους σε περίπτωση που υπάρξει εισβολή στην Ουκρανία από πλευράς Ρωσίας.

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι εταίροι επαναβεβαίωσαν την πίστη τους «στον διάλογο και την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία, είτε μέσω του σχήματος της Νορμανδίας είτε μέσω του ΟΑΣΕ είτε και μέσω διμερών επαφών που τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να έχουν με τη Ρωσία».

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και στην συνέχεια θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο (γύρω στις 13.00) και στη συνέχεια γεύμα εργασίας.

Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν στην ασφάλεια στην Ευρώπη, στην κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, στο πλαίσιο των παραδοσιακά ιστορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, θα εξετασθεί η διμερής συνεργασία.

Είναι η τρίτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στη Ρωσική Ομοσπονδία την τελευταία διετία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr