Νίκος Δένδιας: Ήχησαν οι σειρήνες ενώ βρισκόταν στο ουκρανικό ΥΠΕΞ – Σε καταφύγιο μαζί με τον Κουλέμπα

0
62

Εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο – Ο υπουργός Εξωτερικών μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε καταφύγιο – Ο Νίκος Δένδιας και η ελληνική αντιπροσωπεία είναι καλά, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών

Περιπέτεια για τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, καθώς ενώ βρισκόταν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση με τον ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες στο Κίεβο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στην Ουκρανία, Έλλη Κασόλη, οι σειρήνες ήχησαν την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συνέντευξη Τύπου και ο Νίκος Δένδιας μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο καταφύγιο του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, μαζί με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Προκτορείου, εκρήξεις ακούγονται στο κέντρο του Κιέβου.

Ο Νίκος Δένδιας και η ελληνική αντιπροσωπεία είναι καλά, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, στον λογαριασμό του κ.Δένδια στο twitter έγινε ανάρτηση με τον ίδιο και τον Ουκρανό ομόλογό του, ενώ ο Ελληνας ΥΠΕΞ καταθέτει ανθοδέσμη στο Μνημείο Πεσόντων Υπερασπιστών της Ουκρανίας:

Κατά την έναρξη επίσκεψής του στο Κίεβο, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στην ελληνική πρεσβεία με την πρόεδρο της ομάδας φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας του ουκρανικού κοινοβουλίου, Τετιάνα Πλάσκοβα (Tetiana Plachkova), τον πρύτανη του κρατικού πανεπιστημίου Μαριούπολης Μίκολα Τροφιμένκο (Mykola Trofymenko), και την επιτετραμμένη της πρεσβείας της Κύπρου, Λίνα Θεμιστοκλέους.

Στην ατζέντα βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, οι σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακαδημαϊκά θέματα και η ελληνική ομογένεια, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο κ. Δένδιας καταδίκασε πλήρως τον αναθεωρητισμό. Επίσης, ευχαρίστησε την κ. Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών.

Η επίσκεψη αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επαναλάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών, και ότι καταδικάζει τον αναθεωρητισμό, από όπου και εάν προέρχεται, αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, αναμένεται να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη στήριξη της κυβέρνησης και του λαού της Ουκρανίας, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές πλαίσιο.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr