Νέος Μητροπολίτης Περιστερίου ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς

0
93

Το Σώμα της Ιεραρχίας μετά από μυστική ψηφοφορία, εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Παπαθωμά νέο Μητροπολίτη Περιστερίου με 68 ψήφους, έναντι του Αρχιμανδρίτη Καλλίνικου Νικολάου και του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Καραμολέγκου.

Το βιογραφικό του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου:

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος Παπαθωμάς γεννήθηκε πριν 61 χρόνια και είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Νομικής Σχολής και της Σχολής Κανονικού Δικαίου των Παρισίων, με Μεταπτυχιακὸ δίπλωμα στην Ἱστορία των Θρησκευμάτων καὶ Θρησκευτικῆς Ἀνθρωπολογίας από το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, με διδακτορικό στο Κανονικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Παρισίων.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Ἔφεδρος Ἀξιωματικός του Πυροβολικοῦ, γνωρίζει άριστα αρχαία ελληνικά, εβραϊκά, λατινικά και αγγλικά, γαλλικά και καλά ρώσικα και ιταλικά.

Υπήρξε ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, ηγούμενος της Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Γαλλίας, Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίου Στεφάνου Παρισίων και ιεροκήρυκας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών τα τελευταία 11 χρόνια.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr