Νέο Trump leak: Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πήρε από το Λευκό Οίκο χάρτη με απόρρητες πληροφορίες

0
46

Ζητά 500 εκατ. δολάρια αποζημίωση από τον πρώην δικηγόρο του – Ο Τραμπ ερευνάται για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε απόρρητα έγγραφα αφού αποχώρησε από την προεδρία, το 2021

Νέο Trump leak στις ΗΠΑ. Πολλοί μάρτυρες ρωτήθηκαν αν ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τούς έδειξε έναν χάρτη που περιείχε διαβαθμισμένες πληροφορίες και τον πήρε μαζί του όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Δεν είναι σαφές τι εικόνιζε ο χάρτης αυτός, πέραν των «ευαίσθητων πληροφοριών», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη τέσσερις πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Ο Τραμπ ερευνάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε απόρρητα έγγραφα αφού αποχώρησε από την προεδρία, το 2021. Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στο αν φύλαξε κουτιά με ευαίσθητες πληροφορίες στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας.

Πράκτορες του FBI κατέσχεσαν χιλιάδες κρατικά αρχεία, ορισμένα εκ των οποίων έφεραν την ένδειξη «άκρως απόρρητο» από το σπίτι αυτό, τον περασμένο Αύγουστο. Η έρευνα είναι η μία από τις δύο που διεξάγει για τον πρώην πρόεδρο ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ.

Ο Τραμπ, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη στα τέλη Μαρτίου για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζει ότι οι έρευνες αυτές είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Σήμερα Τετάρτη, έγινε γνωστό ότι ο πρώην πρόεδρος προσέφυγε εναντίον του πρώην δικηγόρου του, του Μάικλ Κόεν, ζητώντας του αποζημίωση άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, για την υπόθεση για την οποία διώκεται στη Νέα Υόρκη.

Ο Κόεν είχε καταθέσει στην Επιτροπή Ενόρκων του Μανχάταν, που αργότερα παρέπεμψε τον Τραμπ για 34 κατηγορίες νόθευσης επαγγελματικών εγγράφων. Στην αγωγή του ο Τραμπ κατηγορεί τον Κόεν ότι παραβίασε το απόρρητο δικηγόρου-πελάτη καθώς αποκάλυψε «εμπιστευτικές» πληροφορίες και «διέδωσε ψευδή στοιχεία».

Ο Κόεν ήταν εκείνος που πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 κατέβαλε 130.000 δολάρια προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία ισχυριζόταν ότι είχε ερωτικές επαφές με τον Τραμπ δέκα χρόνια νωρίτερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr