Νέο κύμα δηλητηριάσεων στο Ιράν – Δεκάδες μαθήτριες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

0
16

Δεκάδες ιρανές μαθήτριες έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία για να λάβουν την απαιτούμενη περίθαλψη

Δεκάδες Ιρανές μαθήτριες σε πέντε επαρχίες εισήχθησαν σε νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εκατοντάδες περιπτώσεις αναπνευστικής δυσχέρειας έχουν αναφερθεί τους τελευταίους τρεις μήνες μεταξύ μαθητών κυρίως στην πόλη Κομ, νότια της Τεχεράνης, με ορισμένες να χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Τα πρακτορεία ειδήσεων Tasnim και Mehr ανέφεραν ότι το νέο αυτό κύμα δηλητηριάσεων με θύματα μαθήτριες καταγράφηκε στη δυτική επαρχία Hamedan, καθώς και στο Zanjan και το Δυτικό Αζερμπαϊτζάν στα βορειοδυτικά του Ιράν, στο Fars στο νότο και στην επαρχία Alborz στο βορρά.

Δεκάδες μαθήτριες έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία για να λάβουν την απαιτούμενη περίθαλψη, ανέφεραν οι τοπικές ιστοσελίδες σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guardian προσθέτοντας ότι όλες ήταν σε γενικά καλή κατάσταση.

Χθες, Παρασκευή, ο Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί είπε ότι ζήτησε από τους υπουργούς Πληροφοριών και Εσωτερικών να ερευνήσουν τις περιπτώσεις αυτές μαζικών δηλητηριάσεων, χαρακτηρίζοντάς τις ως «συνωμοσία του εχθρού για να δημιουργήσει φόβο και απόγνωση στον λαό».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Νάσερ Καναάνι, είπε ότι η έρευνα για τις δηλητηριάσεις είναι «μία από τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, να αμβλύνει τις ανησυχίες των οικογενειών και να λογοδοτήσει τους δράστες».

Την περασμένη Τετάρτη, τουλάχιστον 10 σχολεία θηλέων έγιναν στόχος δηλητηριάσεων, επτά στη βορειοδυτική πόλη Αρνταμπίλ και τρία στην πρωτεύουσα, την Τεχεράνη, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr