Νέο «χτύπημα» από τους οικολόγους ακτιβιστές «Just Stop Oil» – Μπλόκαραν πολυσύχναστη διασταύρωση στο Λονδίνο

0
85

Η σημερινή διαμαρτυρία σηματοδοτεί 21 ημέρες διαδηλώσεων

Οι οικολόγοι ακτιβιστές της οργάνωσης «Just Stop Oil» απέκλεισαν σήμερα το πρωί, 21 Οκτωβρίου 2022, πολυσύχναστη διασταύρωση στο Λονδίνο, προκαλώντας το απόλυτο χάος. 

Περίπου 22 οικολογικοί διαδηλωτές σταμάτησαν την κυκλοφορία σε έναν οδικό κόμβο κοντά στον σταθμό του μετρό Holborn, απαιτώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε νέα παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Κάποιοι κάθισαν στον δρόμο με πανό, ενώ άλλοι σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα. Ένας θυμωμένος αυτοκινητιστής απαθανατίστηκε να σκίζει ένα πανό, αρπάζοντάς το από τα χέρια ενός διαδηλωτή.

Ο Πάτρικ Γουόκερ, εργαζόμενος στο δημοτικό συμβούλιο από το Νιούπορτ, δήλωσε στη «Daily Mail»: «Η κυβέρνηση δεν άκουγε και έπρεπε να αναλάβω δράση, αν ήθελα ένα μέλλον για την οικογένειά μου. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να αντισταθώ». 

Και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι οι ενέργειές μου θα εμπνεύσουν και άλλους απλούς ανθρώπους σαν εμένα να βγουν μπροστά και να πάρουν θέση ενάντια στις καταστροφικές ενεργειακές πολιτικές αυτής της κυβέρνησης».

Η σημερινή διαμαρτυρία σηματοδοτεί 21 ημέρες διαδηλώσεων, που έχουν προκαλέσει χάος σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Η αστυνομία έχει προβεί σε 539 συλλήψεις μέχρι στιγμής.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr