Νέο χαμηλό για τουρκική λίρα. Στριμωγμένος ο Ερντογάν- Διάψευση για capital controls

0
87

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, η υποτίμηση του δολαρίου συνεχίζεται και μάλιστα σπάει πάλι ρεκόρ με υποτίμηση 0.5% με αποτέλεσμα να έχει φτάσει τις 7.23 λίρες, ενώ από την 1η του μήνα συνολικά έχει υποτιμηθεί κατά 22%. Επίσης, έναντι του ευρώ η τουρκική λίρα υποτιμήθηκε κατά 20% από την 1η του μήνα έως σήμερα.

Ο παρουσιαστής του Fox Haber σχολίασε: «Όλοι ξέρουμε πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποιο πραξικόπημα άλλωστε είδαμε πως αντέδρασε ο λαός σε απόπειρα πραξικοπήματος. Απλά η κυβέρνηση έχει ως σημαντικότερο στόχο να μην συζητηθεί τίποτα για όσα συμβαίνουν στην οικονομία κι αλλάζει την ατζέντα.»

Η υποτίμηση του νομίσματος γονατίζει τις χρεωμένες σε συνάλλαγμα μεγάλες επιχειρήσεις της Τουρκίας, αποτρέπει τους επενδυτές και οδηγεί σε πτώση των καθαρών συναλλαγματικών αποθεμάτων της τουρκικής κεντρικής τράπεζας.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, ωστόσο, διαβεβαίωσε τους ξένους επενδυτές ότι δεν θα υπάρχουν capital controls, ενώ υποστήριξε ότι τα αποθέματα στην κεντρική τράπεζα είναι υπεραρκετά για την κάλυψη των χρεών. 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr