Νέες συγκρούσεις στο Σουδάν μετά τη λήξη της 24ωρης εκεχειρίας

0
42

Ο πόλεμος μεταξύ του τακτικού στρατού του Σουδάν και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης ξέσπασε στις 15 Απριλίου

Συγκρούσεις και πυρά πυροβολικού ακούγονταν το πρωί της Κυριακής σε τμήματα της σουδανικής πρωτεύουσας, λίγο μετά τη λήξη της 24ωρης εκεχειρίας που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή παύση των εχθροπραξιών που μαίνονται εδώ κι οκτώ εβδομάδες μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν και πάλι λίγο μετά τη λήξη της κατάπαυσης πυρός στις 6 π.μ. (τοπική ώρα, 07.00 ώρα Ελλάδας), στο βόρειο Ομντούρμαν, μία από τις τρεις πόλεις –μαζί με το Χαρτούμ και το Μπάχρι– που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της σουδανικής πρωτεύσασας.

Κάτοικοι δήλωσαν ότι ακούστηκαν πυρά πυροβολικού στην περιοχή Σαρκ ελ Νιλ στα ανατολικά περίχωρα της πρωτεύουσας, ενώ υπήρχαν αναφορές για εκρήξεις και συγκρούσεις στο Χαρτούμ.

Ο πόλεμος μεταξύ του τακτικού στρατού του Σουδάν και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ/RSF) ξέσπασε στις 15 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr