Νέες προκλητικές δηλώσεις του Ακάρ: Τα νησιά δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν

0
78

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας δηλώσεις στην εφημερίδα Ηurriyet θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιων και αμφισβητεί τον εναέριο χώρο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Βλέπουμε το διεθνές δίκαιο. Τι λέει η Λωζάννη ; Τα νησιά δεν μπορούν να στρατιωτικοποιθούν. Όμως βλέπετε ότι τα έχουν στρατιωτικοποιήσει. Σε ποιο σημείο του κόσμου υπάρχουν στο ίδιο σημείο χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Σκεφτείτε ένα νησί. Λένε ότι έχουν 6 μίλια χωρικά ύδατα σε αυτό το νησί. Αλλά προσπαθούν να δηλώσουν εναέριο χώρο 10 μίλια, στο ίδιο νησί. Σε αυτό πού υπάρχει δίκαιο και δικαιοσύνη. Δεν επιτρέπουμε τέτοιο τετελεσμένο, δεν υπερασπιζόμαστε τίποτα άλλο από το δικαίωμά μας».

Παράλληλα, παρόλο που οι Τούρκοι λένε οχι σε μαξιμαλιστικές θέσεις εκείνοι κανονικά συνεχίζουν στη θεωρία Γαλαζια Πατριδα.

Πριν απο λίγο ο Χουλουσί Ακαρ, στην αεροναυτική άσκηση Θαλασσόλυκος αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στη θεωρία της Τουρκίας για την γαλάζια πατρίδα. 

«Εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη. δικαιώματα και τα συμφέροντα κανενός. Όμως είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατέψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα ότις θάλασσες μας και στη Γαλάζια Πατρίδας μας όπως και στην Κύπρο» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr