Νέα Σμύρνη- Επίθεση αστυνομικού: Τι λέει ο συνάδελφος-οδηγός μηχανής – Στα ίχνη άλλων 3 δραστών

0
122

Ο συνάδελφος – οδηγός του 27χρονου αστυνομικού που δέχτηκε την φρικιαστική επίθεση στη Νέα Σμύρνη, περιγράφει κατά την προανάκριση τα συγκλονιστικά δευτερόλεπτα που άρπαξαν τον συνεπιβάτη του.

«Το δίκυκλο που οδηγούσα ήταν το τελευταίο στην ομάδα. Καθώς παραμέναμε στάσιμοι για λίγα δευτερόλεπτα, το πλήθος άρχισε να μας πλησιάζει όλο και περισσότερο από κάθε πιθανή κατεύθυνση. Τελικά το πλήθος έφτασε δίπλα μας και ξαφνικά ένα άτομο όρμησε και άρπαξε με τα χέρια του τον συνεπιβάτη μου, ειδικό φρουρό, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα. Οι επιθέσεις που δεχόμασταν ήταν σφοδρές και για αυτόν το λόγο απομακρυνθήκαμε περίπου 50 μέτρα από το σημείο που έπεσε ο συνάδελφός μας ώστε να ανασυνταχθούμε, να κάνουμε αναστροφή και να επιστρέψουμε για να απομακρύνουμε το συνάδελφο από το πλήθος. Καθώς κινούμασταν προς το συνάδελφο είδα το πλήθος να προσκαλεί ο ένας τον άλλον να τον χτυπήσουν και έλεγαν “Σκοτώστε τον, γαμ… τον».

Με βασικό εργαλείο την «τράπεζα» δεδομένων του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας έχουν ακόμη 10 υπόπτους για συμμετοχή στην επίθεση, με τρεις από αυτούς να έχουν ταυτοποιηθεί, και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, όταν κρίνει ο Ανακριτής,  να υπάρξουν νέες εξελίξεις.

Στη μαρτυρία του 58χρονου πρώην κουνιάδου που φαίνεται να έκαψε τον «Ινδιάνο»-δρομέα, τον 30χρονο Έλληνα, ιρακινής καταγωγής, οδηγώντας στον σύντομο εντοπισμό και τη σύλληψή του, αναγνώρισε και έναν φίλο του που τον αποκαλούσε «Πόντιο» που συμμετείχε και αυτός στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να τον ταυτοποιήσουν. Ο συνήγορος του 30χρονου, κ. Παύλος Σαράκης, αναφέρει ότι ο πελάτης του ισχυρίζεται ότι δεν πήγε ποτέ στην Ν. Σμύρνη, κάτι που μπορεί να επιβεβαιωθεί από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό του GPS το επίμαχο χρονικό διάστημα αλλά και μαρτυρίες συναδέλφων του.

Είναι εντυπωσιακό το πως ταυτοποιήθηκε ο 22χρονος, μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Μασόβκα, και συνελήφθη από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Μετά την παρέμβαση στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη τον περασμένο Φεβρουάριο βρισκόταν κάτω από μία ηλεκτρονική επιτήρηση από τον «κοριό» της αντιτρομοκρατικής. Οι συνομιλίες και το στίγμα του κινητού του τον τοποθετούν σύμφωνα με τους αστυνομικούς στο σημείο της επίθεσης. Υποστηρίζουν πως είχε ξεχάσει ανοικτό το τηλέφωνό του με τους αστυνομικούς να ακούν ζωντανά την επίθεση και τις φράσεις των επιτιθέμενων.  

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr