Νέα πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα προκαλεί –Μάταιες οι προσπάθειές της να ακυρωθεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο

0
46

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ έκανε λόγο για προβοκάτσιες και ασέβεια στη διεθνή νομιμότητα, ενώ τόνισε ότι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα δεν πρέπει να γίνουν προβλήματα με την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

«Από την πλευρά της Ελλάδας υπάρχουν προκλήσεις, αύξηση της κρίσης και της έντασης, ασέβεια στη διεθνή νομιμότητα. Υπάρχει και απειλητική ρητορική. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει πως αυτά δεν έχουν νόημα πως είναι άδικος κόπος και δεν επηρεάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας, αλλά δεν θα αφήσουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας. Όσες προβοκατόρικες ενέργειες κι αν κάνετε, όσες λανθασμένες Νavtex κι αν εκδώσετε, όσες συνεργασίες και εξοπλιστικά προγράμματα κι αν κάνετε, αυτά που λέτε δεν έχουν καμία λογική. Τα αιτήματα σας θα πρέπει να είναι λογικά, σε διαφορετική περίπτωση τους δηλώσαμε πως δεν υπάρχει τρόπος επίλυσης.» 

Όσον αφορά τα ζητήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι αναμένει αντικειμενικότητα από τα τρίτα μέρη στο θέμα των ελληνοτουρκικών.

«Αναμένω από τρίτα μέρη να είναι αντικειμενικά σε θέματα που σχετίζονται με τους γείτονές μας. Αναμένω να είναι λογικοί. Τους λέω να μην μετατρέψουν τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας σε προβλήματα με την ΕΕ και με ΗΠΑ, με κανέναν τρόπο. Ως αποτέλεσμα, δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας.»
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr