Νέα Notam ΥΠΑ: Αυστηρότερα μέτρα για τους Ρώσους τουρίστες – Τεστ και στους εμβολιασμένους 

0
215

Την τροποποίηση, επί το αυστηρότερο, αεροπορικής οδηγίας που αφορά τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα για τους επιβάτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Θα ισχύει από την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί. 

Ειδικότερα, τροποποιούνται δύο από τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19. 

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από Ρωσία με προορισμό την Ελλάδα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών). Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους επιβάτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. 

Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από τη Ρωσία θα υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε έλεγχο με τεστ για τον Covid-19 κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα. 

Σε περίπτωση θετικής διάγνωσης θα υποβάλλονται σε καραντίνα 10 ημερών και θα απαιτηθεί αρνητικό τεστ PCR την τελευταία ημέρα της καραντίνας.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες 24 ώρες στη Ρωσία εντοπίστηκαν συνολικά 21.650 νέα κρούσματα της covid-19, εκ των οποίων τα 7.246 στη Μόσχα. Παράλληλα σε όλη τη Ρωσία καταγράφηκαν 611 νέοι θάνατοι από κορονοϊό. Πρόκειται για αύξηση σε σχέση με τους αριθμούς που είχαν ανακοινωθεί χθες Κυριακή.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr