Νέα φωτιά στη Μόρια – Μετανάστες και πρόσφυγες την εγκαταλείπουν

0
52

Κατάσταση χάους επικρατεί στη Λέσβο μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε από αιτούντες άσυλο στο ΚΥΤ της Μόριας.

Νέα μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο ίδιο σημείο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Ακριβώς πίσω από το ΚΥΤ καίγεται ό,τι είχε απομείνει. Είναι στα σημεία που δεν υπήρχε φωτιά χτες τη νύχτα. Στο σημείο επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του ξεσπάσματος της δεύτερης πυρκαγιάς. 

Η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Η αστυνομία έχει εκκενώσει τον χώρο.

Μετανάστες και πρόσφυγες εγκαταλείπουν την περιοχή. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν επιτρέπει στους μετανάστες να κατευθυνθούν προς την πόλη. Σε λίγες ώρες καταφτάνουν και τα πλοία που θα φιλοξενήσουν κάποιους από τους μετανάστες. Επίσης, με πτήση τσάρτερ θα μετακινηθούν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Η πρώτη πυρκαγιά ξεκίνησε από πρόσφυγες και μετανάστες που μετά τον εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων αρνήθηκαν να μπουν σε καραντίνα, όπως είπε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Όπως είπε ο κ. Μηταράκης η δομή εκκενώθηκε, ενώ έχουν καταστραφεί χώροι της διοίκησης, άλλες διοικητικές εγκαταστάσεις και ένα μέρος από τους χώρους φιλοξενίας, καθώς επίσης και ο χώρος εντατικής θεραπείας.

Στη Μόρια θα μεταβεί αύριο Πέμπτη και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr